Фантазія вихідного дня

Фантазія вихідного дня

«УЮТ» №21-2019

Куряче суфле

У перекладі з французької суфле значить «наповнений повітрям». Хоча французька кухня по праву вважається однією з найскладніших у світі, але рецепт курячого суфле досить простий. Дотримуйтесь інструкції – і у вас усе обов’язково вийде.

  • Куряче філе – 600 г,
  • морквина,
  • цвітна капуста – 300 г,
  • вершкове масло – 1 ст. л.,
  • молоко – 200 мл,
  • яйця – 2 шт.,
  • борошно – 2 ст. л.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • сіль,
  • перець.
Куряче суфле
Куряче суфле

Моркву наріжте скибочками. Розділіть цвітну капусту на суцвіття. Пересипте обидва продукти в каструлю, залийте окропом. Додайте сіль. Відварюйте до м’якості.

Злийте воду, остудіть овочі. Додайте до них вершкове масло і збийте все блендером до стану пюре.

Пропустіть філе через м’ясорубку. Додайте до морквяно-капустяної маси. Змішайте.

Збийте яйця з молоком. Додайте борошно. Перелийте в овочі. Заправте сіллю й перцем. Розподіліть масу по змащених олією чашках. Запікайте куряче суфле в духовці 30 хв. при 200 °С. Уже через 10 хв. порційне частування в чашках піднімається і стає повітряною масою.

Подавати його можна з домашнім соусом і прикрасити зеленню.

 Кабачковий рулет із фаршем

Ви теж радієте, коли з’являються перші кабачки?

Ми підготували простий і одночасно незвичайний рецепт. Кабачковий рулет із фаршем – святкова закуска на кожен день і прикраса святкового столу.

  • Кабачки2 шт.,
  • борошно2-3 ст. л.,
  • фарш300 г,
  • цибулина,
  • твердий сир100 г,
  • зелень,
  • сіль,
  • перець.
 Кабачковий рулет із фаршем
Кабачковий рулет із фаршем

Натріть на крупній тертці кабачки й відіжміть зайву рідину. Збийте яйця з сіллю й перцем, залийте отриманою сумішшю кабачкову масу, додайте подрібнену зелень за смаком і ретельно все перемішайте. Усипьте в масу борошно і знову все перемішайте.

Рівномірно розподіліть кабачкове тісто по застеленому пергаментом деку і відправте в розігріту до 200 °С духовку на 15-20 хв.

Подрібніть цибулю, обсмажте її до прозорості, додайте в сковороду курячий фарш. Постійно перемішуючи інгредієнти, обсмажте куряче м’ясо до готовності, у кінці посоліть і поперчіть. Покладіть фарш у глибокий посуд, присипте тертим сиром і перемішайте. Готовий корж у пергаменті викладіть на рушник, розподіліть по його поверхні м’ясну начинку (залишивши трохи вільного місця по краях) і сформуйте рулет. Тим же папером обгорніть рулет і відправте в розігріту духовку на 10 хв., щоб розплавився сир. Готовий рулет можете подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді.

 Дріжджовий пиріг із сиром «Жоржина»

Хіба можна вразити гостей за святковим столом пирогом із сиру? Це не просто випічка, а справжнє блаженство, що складається з «пелюсток» повітряного тіста з соковитою начинкою.

Королівський пиріг із сиром стане родзинкою будь-якого столу. Його не потрібно різати – «пелюстки» легко відокремлюються від загальної маси. А ще його можна спекти в солоному варіанті з м’ясом, грибами й сиром або картоплею, а потім апетитно поїдати з супом або вмочуючи в гірчично-сметанний соус

  • Вода200 мл,
  • борошно650 г,
  • молоко100 мл,
  • дріжджі2 ч. л..
  • цукор110 г,
  • ванільний цукор1 ч. л.,
  • олія50 г,
  • яйця2 шт.,
  • сіль1 ч. л.,
  • соняшникове насіння 1 ч. л.
 Дріжджовий пиріг із сиром Жоржина
Дріжджовий пиріг із сиром «Жоржина»

У теплому молоці з водою розчиніть дріжджі. Усипте 2 ст. л. цукру і 2 ст. л. борошна, перемішайте й залиште на 5 хв. У глибокій ємності з’єднайте борошно з сіллю й цукром, що залишився, додайте ванільний цукор, яйце, дріжджову опару й олію. Замісіть тісто, накрийте плівкою і залиште на 60 хв. у теплому місці.

Коли тісто збільшиться вдвічі, обомніть його руками, розріжте на 22 рівних шматочки, скачайте їх у кульки і сховайте під плівку.

Жовтки відокремте від білків. Перетріть сир з яєчним білком і цукром в однорідну масу. Розкачайте одну кульку тіста в прямокутний корж, викладіть на край 1 ст. л. сирної начинки, скрутіть рулет і розріжте його навпіл навскоси. Проробіть так з усім тістом, залишивши одну кульку без начинки.

Застеліть деко пергаментом і викладіть 18 рулетів по колу, зверху другий ряд із 14 рулетів складіть ближче до середини композиції. У центр помістіть кульку тіста. Змастіть увесь дріжджовий пиріг із сиром яєчним жовтком і в центр насипте соняшникового насіння. Поставте в духовку на 45 хв. при 180 °С. Перед подачею на стіл дайте пирогу трохи охолонути.

 

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *