Фаршировані перці в сметанному соусі

Фаршировані перці в сметанному соусі

«УЮТ» №27-2019

Фаршировані перці – це надзвичайно смачна страва, яку можна готувати протягом всього року. Секрет дуже смачних фаршированих перців — в сметанному соусі. Страва виходить поживною та ароматною, і до того ж готуються вона дуже просто.

  • Солодкі перці – 6 шт.,
  • цибулина,
  • пучок петрушки,
  • фарш – 600 г,
  • недоварений рис – 150 г,
  • паприка – 1 ч. л.,
  • часник – 3 зубки,
  • сметана – 350 г,
  • томатний соус – 100 г,
  • сіль,
  • мелений чорний перець.

У перців відріжте верх («кришечку» з плодоніжкою), видаліть серцевину. Цибулину й петрушку порубайте якомога дрібніше. Змішайте фарш, рис, цибулю й петрушку. Додайте кілька ложок холодної води й паприку, посоліть і поперчіть. Начиніть перці фаршем. Встановіть перці фаршем вгору в каструлю із жароміцними ручками, закрийте «кришечками» з плодоніжками. Акуратно влийте 200 мл води. Тушкуйте під кришкою 30 хв.

Очистіть часник і натріть на дрібній тертці. Змішайте зі сметаною, додайте томатний соус, посоліть і поперчіть. Улийте сметанний соус навколо перців, тушкуйте ще 10 хв.

Подавайте гарячими.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *