Фаршировані перці в сметанному соусі
«УЮТ» №27-2019
Фаршировані перці – це надзвичайно смачна страва, яку можна готувати протягом всього року. Секрет дуже смачних фаршированих перців — в сметанному соусі. Страва виходить поживною та ароматною, і до того ж готуються вона дуже просто.
- Солодкі перці – 6 шт.,
- цибулина,
- пучок петрушки,
- фарш – 600 г,
- недоварений рис – 150 г,
- паприка – 1 ч. л.,
- часник – 3 зубки,
- сметана – 350 г,
- томатний соус – 100 г,
- сіль,
- мелений чорний перець.
У перців відріжте верх («кришечку» з плодоніжкою), видаліть серцевину. Цибулину й петрушку порубайте якомога дрібніше. Змішайте фарш, рис, цибулю й петрушку. Додайте кілька ложок холодної води й паприку, посоліть і поперчіть. Начиніть перці фаршем. Встановіть перці фаршем вгору в каструлю із жароміцними ручками, закрийте «кришечками» з плодоніжками. Акуратно влийте 200 мл води. Тушкуйте під кришкою 30 хв.
Очистіть часник і натріть на дрібній тертці. Змішайте зі сметаною, додайте томатний соус, посоліть і поперчіть. Улийте сметанний соус навколо перців, тушкуйте ще 10 хв.
Подавайте гарячими.