Фарширована курка з капустою

Курка з капустою та ще й з квашеною – це щось особливе. М’ясо виходить дуже соковитим, а капуста, яка тушкується в духовці, просочуючись усіма ароматами та соками, набуває дивовижного смаку. Таку дивовижну та розкішну страву можна подавати на святковий стіл.

Фарширована курка з капустою

Склад:

  • Курка – 1 шт.,
  • квашена капуста – 400 г,
  • вершкове масло – 120 г,
  • розмарин – 1 ч. л.,
  • чебрець – 1 ч. л.,
  • часник – 2 зуб.,
  • перець – 1 ч. л.,
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування

Приготуйте суміш, якою покриватимете курку перед запіканням. Для цього розтопіть 80 г вершкового масла, додайте сушені трави чебрецю і розмарину. Подрібніть часник і додамо його до соусу. Посоліть і поперчіть. Перемішайте.

Візьміть одну частину соусу та змастіть ним внутрішню частину курки. Потім увесь вільний простір заповніть квашеною капустою. Щоб м’ясо в області грудки було соковитим і м’яким, акуратно покладіть під шкіру маленькі шматочки вершкового масла.

Перекладіть фаршировану тушку на деко і зв’яжіть гомілки. Рештою соусу змастіть усю курку зверху.

Розігрійте духовку до 180 °С. Поставте в неї курку на 20 хв. Після цього прикрутіть температуру до 170 °С і запікайте ще протягом години. На стіл страву подавайте гарячою.

«Уют» №4-26.01.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *