Фаршировані перці по-турецьки

Обов’язково спробуйте подати страву не з класичною для нас сметаною, а з йогуртом. Вийде дуже незвично і дуже смачно!

Фаршировані перці по-турецьки

Склад:

  • Болгарський перець – 8 шт.,
  • помідори – 2 шт.,
  • морквина,
  • цибулина,
  • яловичий фарш – 400 г,
  • рис – 100 г,
  • вода – 150 мл,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • лавровий лист – 1 шт.,
  • зелень,
  • олія.

Приготування

Натріть моркву на крупній тертці, цибулю наріжте кубиками.

Розігрійте на сковороді олію, всипте туди цибулю і обсмажуйте до напівпрозорості. Потім додайте моркву і готуйте ще 2 хв.

Всипте на сковороду фарш і обсмажуйте його з овочами 2-3 хв.

Тепер додайте промитий рис, перемішайте, додайте сіль, перець і солодку паприку. Влийте воду, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності рису – близько 10-15 хв.

Додайте в начинку подрібнену зелень.

Очистіть перці від насіння. Наріжте кільцями помідори. Наповнюйте перці начинкою, «закриваючи» їх шматочком помідора.

Викладайте на змащену олією деко. Змастіть перець олією і влийте трохи води.

Випікайте 50 хв. при температурі 180 °С. Не пропустіть момент, коли перець почне зарум’янюватися, змастіть його соком із дека, накрийте фольгою і готуйте далі.

 «УЮТ»  №38-17.09.2020

Читайте також: Перець фарширований

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *