Фаршировані перці по-турецьки
Обов’язково спробуйте подати страву не з класичною для нас сметаною, а з йогуртом. Вийде дуже незвично і дуже смачно!

Склад:
- Болгарський перець – 8 шт.,
- помідори – 2 шт.,
- морквина,
- цибулина,
- яловичий фарш – 400 г,
- рис – 100 г,
- вода – 150 мл,
- сіль – 0,5 ч. л.,
- лавровий лист – 1 шт.,
- зелень,
- олія.
Приготування
Натріть моркву на крупній тертці, цибулю наріжте кубиками.
Розігрійте на сковороді олію, всипте туди цибулю і обсмажуйте до напівпрозорості. Потім додайте моркву і готуйте ще 2 хв.
Всипте на сковороду фарш і обсмажуйте його з овочами 2-3 хв.
Тепер додайте промитий рис, перемішайте, додайте сіль, перець і солодку паприку. Влийте воду, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності рису – близько 10-15 хв.
Додайте в начинку подрібнену зелень.
Очистіть перці від насіння. Наріжте кільцями помідори. Наповнюйте перці начинкою, «закриваючи» їх шматочком помідора.
Викладайте на змащену олією деко. Змастіть перець олією і влийте трохи води.
Випікайте 50 хв. при температурі 180 °С. Не пропустіть момент, коли перець почне зарум’янюватися, змастіть його соком із дека, накрийте фольгою і готуйте далі.
«УЮТ» №38-17.09.2020
Читайте також: Перець фарширований