Фінський суп
Багато хто вважає, що суп – слов’янська страва. Але в багатьох країнах його готують з особливим присмаком, додаючи продукти, які вам, можливо, і в голову не прийде об’єднати.
Фінський суп із вершками можна вважати однією з найсмачніших страв світу. Вам точно варто спробувати.
- Лосось – 200 г,
- картопля – 5 шт.,
- морквина,
- цибулина,
- цибулина-порей,
- вершки – 150 мл,
- лавровий лист,
- сіль, чорний мелений перець,
- вершкове масло – 50 г.
Рибу наріжте шматочками. Перекладіть її в каструлю. Картоплю наріжте дрібними кубиками. Викладіть картоплю до риби. Залийте водою і поставте на вогонь. Варіть протягом 20 хв.
Морквину натріть, цибулю наріжте кубиками. Цибулину-порей наріжте дуже дрібно. Обсмажте цибулю і моркву. Висипте засмажку в каструлю. Додайте туди ж лавровий лист і вершки. Проваріть 3 хв. Потім заправте все спеціями.
Зніміть каструлю з вогню. Дайте настоятися 20 хв. Суп готовий!