Фінський суп

Фінський суп
Багато хто вважає, що суп – слов’янська страва. Але в багатьох країнах його готують з особливим присмаком, додаючи продукти, які вам, можливо, і в голову не прийде об’єднати.

Фінський суп із вершками можна вважати однією з найсмачніших страв світу. Вам точно варто спробувати.

  • Лосось – 200 г,
  • картопля – 5 шт.,
  • морквина,
  • цибулина,
  • цибулина-порей,
  • вершки – 150 мл,
  • лавровий лист,
  • сіль, чорний мелений перець,
  • вершкове масло – 50 г.

Рибу наріжте шматочками. Перекладіть її в каструлю. Картоплю наріжте дрібними кубиками. Викладіть картоплю до риби. Залийте водою і поставте на вогонь. Варіть протягом 20 хв.

Морквину натріть, цибулю наріжте кубиками. Цибулину-порей наріжте дуже дрібно. Обсмажте цибулю і моркву. Висипте засмажку в каструлю. Додайте туди ж лавровий лист і вершки. Проваріть 3 хв. Потім заправте все спеціями.

Зніміть каструлю з вогню. Дайте настоятися 20 хв. Суп готовий!

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest