Фруктовий торт із вершковим кремом

Такий фруктовий торт може стати окрасою будь-якого святкового столу. У цьому рецепті можна використовувати будь-які фрукти та ягоди – свіжі, заморожені.

Фруктовий торт із вершковим кремом

Склад:

  • Вівсяне печиво – 350 г,
  • молоко – 150 мл,
  • цукор – 300 г,
  • яйце – 4 шт.,
  • ожина – 100 г,
  • малина – 100 г,
  • смородина – 100 г,
  • полуниця – 100 г,
  • желе – 12 г,
  • борошно – 250 г,
  • розпушувач – 0,5 ч. л.,
  • сіль – 1 щіп.,
  • вершки – 200 мл,
  • вершкове масло – 250 г,
  • цукрова пудра – 3 ст. л.,
  • вершковий сир – 250 г.

Приготування

Вівсяне печиво подрібніть у блендері. Влийте молоко. Перемішайте. Отриману суміш викладіть на застелену пергаментом форму, притискаючи ложкою.

Приготуйте бісквіт. Збийте яйця з 250 г цукру до пишної піни. Змішайте борошно, розпушувач та сіль. Всипте їх до яєць. Додайте розм’якшене вершкове масло. Вилийте тісто у форму.

Змастіть склянки невеликою кількістю вершкового масла. Змішайте малину, чорницю, смородину та ожину. Всипте ягідну суміш у склянки. Додайте 50 г цукру та лимонний сік. Занурте склянки в бісквітне тісто і відправте в розігріту до 175 °С духовку на годину.

Дістаньте бісквіт, вийміть склянки і дайте йому охолонути. Процідіть ягідний сік. Його має бути не менше, ніж 500 мл. Додайте желе в порошку зі смаком малини. Перемішайте. В отвори, що утворилися, від стаканчиків всипте ягоди. Залийте їх желе. Відправте бісквіт із ягодами в холодильник на годину.

Крем. Вершковий сир змішайте з цукровою пудрою. Збийте вершки та влийте їх до сирної маси. Перемішайте. Поставте крем у холодильник на годину.

Вставте склянки назад у бісквіт. Акуратно покрийте торт вершковим кремом. Потім вийміть склянки.

У розрізі такий торт виглядає дуже красиво!

«Уют» №20-12.05.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *