Фруктовий торт із вершковим кремом
Такий фруктовий торт може стати окрасою будь-якого святкового столу. У цьому рецепті можна використовувати будь-які фрукти та ягоди – свіжі, заморожені.

Склад:
- Вівсяне печиво – 350 г,
- молоко – 150 мл,
- цукор – 300 г,
- яйце – 4 шт.,
- ожина – 100 г,
- малина – 100 г,
- смородина – 100 г,
- полуниця – 100 г,
- желе – 12 г,
- борошно – 250 г,
- розпушувач – 0,5 ч. л.,
- сіль – 1 щіп.,
- вершки – 200 мл,
- вершкове масло – 250 г,
- цукрова пудра – 3 ст. л.,
- вершковий сир – 250 г.
Приготування
Вівсяне печиво подрібніть у блендері. Влийте молоко. Перемішайте. Отриману суміш викладіть на застелену пергаментом форму, притискаючи ложкою.
Приготуйте бісквіт. Збийте яйця з 250 г цукру до пишної піни. Змішайте борошно, розпушувач та сіль. Всипте їх до яєць. Додайте розм’якшене вершкове масло. Вилийте тісто у форму.
Змастіть склянки невеликою кількістю вершкового масла. Змішайте малину, чорницю, смородину та ожину. Всипте ягідну суміш у склянки. Додайте 50 г цукру та лимонний сік. Занурте склянки в бісквітне тісто і відправте в розігріту до 175 °С духовку на годину.
Дістаньте бісквіт, вийміть склянки і дайте йому охолонути. Процідіть ягідний сік. Його має бути не менше, ніж 500 мл. Додайте желе в порошку зі смаком малини. Перемішайте. В отвори, що утворилися, від стаканчиків всипте ягоди. Залийте їх желе. Відправте бісквіт із ягодами в холодильник на годину.
Крем. Вершковий сир змішайте з цукровою пудрою. Збийте вершки та влийте їх до сирної маси. Перемішайте. Поставте крем у холодильник на годину.
Вставте склянки назад у бісквіт. Акуратно покрийте торт вершковим кремом. Потім вийміть склянки.
У розрізі такий торт виглядає дуже красиво!
«Уют» №20-12.05.2022