Фрикадельки у вершковому соусі

Фрикадельки у вершковому соусі – смачний та ситний обід для всієї родини. Для їх приготування можна використовувати фарш з любого м’яса, а можна комбінувати м’ясо для фаша.

Фрикадельки у вершковому соусі

Склад:

  • Фарш – 800 г,
  • бульйон – 500 мл,
  • яйце, цибуля – 2 шт.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • перець, олія – 4 ст. л.,
  • вершкове масло – 30 г,
  • вершки – 150 мл,
  • борошно – 2 ст. л.

Приготування

Цибулю наріжте кубиками й обсмажте.

У миску викладіть м’ясний фарш, додайте яйце, сіль, перець. З’єднайте все з обсмаженою цибулею та перемішайте.

За допомогою чайної ложки скачайте маленькі кульки. Перекладіть усе на дошку.

У розігріту сковороду налийте олію, додайте вершкове масло. Викладіть фрикадельки та обсмажте їх з двох боків під кришкою.

Фрикадельки вийміть у миску. В олію, що залишилася після них, всипте борошно і смажте його 1 хв., помішуючи. Поступово влийте бульйон, перемішайте, щоб не було грудочок. Потім влийте вершки, перемішайте. Густоту регулюйте самі. Додайте перець та сіль за смаком.

Викладіть у соус фрикадельки, зменште вогонь до мінімуму, накрийте сковороду кришкою. Залишіть ще на 10 хв. Готові фрикадельки зніміть із вогню та дайте настоятися 5-10 хв. Потім посипте зеленню та подавайте на стіл.

«Уют » №5-2.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *