Фрикадельки в картопляному тісті

Фрикадельки в тісті в духовці стануть прикрасою будь-якого столу. Не знаємо, хто додумався завернути фрикадельки в тісто, але ідея ця просто приголомшлива!

Їх можна подавати і як самостійну страву, і як м’ясну закуску. Картопляне тісто ідеально доповнює м’ясний смак. Для приготування кульок обирайте будь-який фарш. Можна поекспериментувати!

Фрикадельки в картопляному тісті

Склад:

  • Картопля – 400 г,
  • борошно – 300 г,
  • вершкове масло – 100 г,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • яйце,
  • фарш – 400 г,
  • панірувальні сухарі – 3 ст. л.,
  • часник – 2 зуб.,
  • цибулина,
  • молоко – 3 ст. л.,
  • імбир – 2 ч. л.,
  • перець мелений – 0,5 ч. л.,
  • яєчний жовток – 1 шт.,
  • сметана – 1 ч. л.

Приготування

До відвареної картоплі влийте розтоплене вершкове масло і розімніть у пюре. Додайте яйце, 0,5 ч. л. солі, борошно і замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку і залиште на 10 хв.

Розділіть тісто на 4 частини, кожну розкатайте у пласт і виріжте кола.

Тепер займіться фрикадельками. До фаршу додайте подрібнений часник, імбир, панірувальні сухарі, сіль, перець, молоко і подрібнену цибулю. Гарненько перемішайте.

Змастіть руки олією і сформуйте невеликі м’ясні кульки. Обсмажте їх на олії на сковороді з усіх боків.

Готові фрикадельки загорніть у кола з тіста. Помістіть тісто у форми для кексів і змастіть сумішшю жовтка і сметани. Випікайте при 180 °С близько 25 хв.

«Уют» №14-01.04.2021  

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *