Фрикадельки з грибами

Це дуже ніжна, смачна і ситна страва. Такі фрикадельки з грибами в домашніх умовах готуються дуже просто і швидко.

Фрикадельки з грибами

Склад:

  • Печериці – 400 г,
  • картопля – 300 г,
  • фарш – 350 г,
  • твердий сир – 150 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • хліб – 50 г,
  • молоко – 70 мл,
  • сметана – 150 г,
  • вода – 50 мл,
  • сіль,
  • перець,
  • соняшникова олія.

Приготування

Наріжте цибулину четвертинками кілець і обсмажте до золотистого кольору. Додайте крупно нарізані гриби і обсмажуйте їх із цибулею. Посоліть, поперчіть і перемішайте.

Очистіть і наріжте картоплю тонкими пластинами. Викладіть їх на дно змащеної олією форми для випікання.

Додайте подрібнену цибулину і розмочені в молоці хліб до фаршу, посоліть, поперчіть і перемішайте.

Вологими руками сформуйте фрикадельки і викладіть їх на картоплю. Порожні ділянки заповніть обсмаженими грибами.

Щоб приготувати соус, додайте до сметани трохи солі і воду, перемішайте. Рівномірно залийте страву соусом, накрийте форму фольгою і випікайте 40 хв. при температурі 190 °С.

Фрикадельки з грибами і соусом

Натріть сир на крупній тертці і посипте зверху готову страву. Поставте її ще на 5 хв. у духовку тільки вже без фольги.

 «Уют» №19-06.05.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *