Фрикадельки з грибами
Це дуже ніжна, смачна і ситна страва. Такі фрикадельки з грибами в домашніх умовах готуються дуже просто і швидко.

Склад:
- Печериці – 400 г,
- картопля – 300 г,
- фарш – 350 г,
- твердий сир – 150 г,
- цибуля – 2 шт.,
- хліб – 50 г,
- молоко – 70 мл,
- сметана – 150 г,
- вода – 50 мл,
- сіль,
- перець,
- соняшникова олія.
Приготування
Наріжте цибулину четвертинками кілець і обсмажте до золотистого кольору. Додайте крупно нарізані гриби і обсмажуйте їх із цибулею. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
Очистіть і наріжте картоплю тонкими пластинами. Викладіть їх на дно змащеної олією форми для випікання.
Додайте подрібнену цибулину і розмочені в молоці хліб до фаршу, посоліть, поперчіть і перемішайте.
Вологими руками сформуйте фрикадельки і викладіть їх на картоплю. Порожні ділянки заповніть обсмаженими грибами.
Щоб приготувати соус, додайте до сметани трохи солі і воду, перемішайте. Рівномірно залийте страву соусом, накрийте форму фольгою і випікайте 40 хв. при температурі 190 °С.

Натріть сир на крупній тертці і посипте зверху готову страву. Поставте її ще на 5 хв. у духовку тільки вже без фольги.
«Уют» №19-06.05.2021