Фрикадельки з кабачками
Літній зелений овоч вдало розбавляє м’ясний смак. Але і це не все: у середині вас чекає апетитна начинка.
Склад:
- Кабачок – 300 г,
- свинячий фарш – 400 г,
- твердий сир – 150 г,
- моцарелла – 120 г,
- яйця – 2 шт.,
- панірувальні сухарі – 3 ст. л.,
- сіль,
- перець,
- паприка,
- йогурт – 250 г,
- кріп,
- огірки – 0,5 шт.,
- зелена цибуля.
Приготування
Кабачок натріть на крупній тертці, відіжміть його від соку.
Посоліть і поперчіть м’ясний фарш, приправте його паприкою. Додайте подрібнений часник. Наріжте цибулю і відправте її до фаршу разом із тертим сиром, кабачком, яйцями і панірувальними сухарями. Гарненько перемішайте всі інгредієнти.
Візьміть невелику кількість м’ясної маси і розкатайте у пласт. Викладіть у центр шматочок моцарелли і сформуйте кульку.
Обваляйте кожну кульку в панірувальних сухарях і викладіть на застелене пергаментом деко. Випікайте 0,5 год. при 200 °С.
Щоб приготувати соус, змішайте йогурт, сіль, перець, подрібнені кріп і зелену цибулю, дрібно нарізаний огірок.
Апетитний соус на основі несолодкого йогурту підходить для кабачкових фрикадельок. Ви можете його вдосконалити на свій смак, додавши, наприклад, трохи часнику для пікантності.