Галантин

Галантин
Галантин

Французький галантин – вишуканий заливний рулет, який місцеві кухарі готують із птиці або риби, кролика чи яловичини, великої кількості спецій і ароматного бульйону. Для кращого смаку до перерахованих продуктів також додають горіхи й гриби, а готове заливне прикрашають зеленню й сирими овочами.

Курдючний жир – 300 г, шинка – 500 г, телятина – 500 г, курка – 2 кг, часник – 5 зубків, яйця – 3 шт., коньяк – 5 ст. л., сіль – 2 ч. л., чебрець – 1 ч. л., перець, печериці – 100 г, фісташки – 100 г, курячий бульйон – 500 мл, олія – 3 ст. л.

Збийте яйця. Подрібніть часник. Дрібно наріжте курдючний жир, телятину, а також шинку. Змішайте м’ясо з подрібненим часником, яйцями та спеціями. З’єднайте сіль і коньяк. Залийте сумішшю оброблену курку. Залиште на годину.

Виклавши м’ясо курки шкірою вниз на чисту поверхню, натріть приготовленою м’ясною начинкою верх. Полийте все олією. Зверху викладіть крупно нарізані печериці й посипте фісташками. Сформуйте рулет, перев’яжіть його ниткою. Перенесіть класичний галантин у глибоку форму. Залийте його бульйоном. Накрийте форму фольгою й запікайте при 200 °С протягом 2,5 годин.

Зачекайте, поки бульйон охолоне. Дістаньте рулет. Поставте його в холодильник на 24 год. Зніміть шкірку з курки й подавайте рулет нарізаним.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *