Гарбуз по-домашньому
- Гарбуз – 5 кг,
- м’якоть яловичини – 500 г,
- картопля – 1 кг,
- печериці – 500 г,
- цибуля – 3 шт.,
- сир – 225 г,
- олія для смаження,
- сіль і перець чорний мелений – за смаком.
Вимити гарбуз і витерти насухо. Зрізати рівно кришку – такого розміру, щоб в отвір помістилася дуже велика ложка. Видалити насіння і волокна.
Почистити цибулю, помити гриби. Порізати цибулю кубиками, гриби розрізати на чотири частини.
М’ясо нарізати невеликими кубиками й обсмажити на сильному вогні до утворення рум’яної скоринки. Обсмажене м’ясо викласти у мисочку.
У сковороді з-під м’яса обсмажити цибулю, до цибулі додати гриби. Смажити на сильному вогні, часто помішуючи, до випаровування рідини. Викласти у мисочку.
Картоплю порізати кубиками.
На дно гарбуза укласти половину м’яса, зверху – частину картоплі, потім частину грибів. Так, шарами, викласти всі інгредієнти.
Насипати сіль, перець, залити окропом, не доливаючи 3 см до краю гарбуза. Накрити зрізаною кришкою і відправити у розігріту до 220 °С духовку. Запікати до готовності картоплі.