Гарбуз по-домашньому

Гарбуз по-домашньому
Гарбуз по-домашньому
  • Гарбуз – 5 кг,
  • м’якоть яловичини – 500 г,
  • картопля – 1 кг,
  • печериці – 500 г,
  • цибуля – 3 шт.,
  • сир – 225 г,
  • олія для смаження,
  • сіль і перець чорний мелений – за смаком.

Вимити гарбуз і витерти насухо. Зрізати рівно кришку – такого розміру, щоб в отвір помістилася дуже велика ложка. Видалити насіння і волокна.

Почистити цибулю, помити гриби. Порізати цибулю кубиками, гриби розрізати на чотири частини.

М’ясо нарізати невеликими кубиками й обсмажити на сильному вогні до утворення рум’яної скоринки. Обсмажене м’ясо викласти у мисочку.

У сковороді з-під м’яса обсмажити цибулю, до цибулі додати гриби. Смажити на сильному вогні, часто помішуючи, до випаровування рідини. Викласти у мисочку.

Картоплю порізати кубиками.

На дно гарбуза укласти половину м’яса, зверху – частину картоплі, потім частину грибів. Так, шарами, викласти всі інгредієнти.

Насипати сіль, перець, залити окропом, не доливаючи 3 см до краю гарбуза. Накрити зрізаною кришкою і відправити у розігріту до 220 °С духовку. Запікати до готовності картоплі.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *