Гарбузовий пиріг із безе

Гарбузовий пиріг із безе
Гарбузовий пиріг із безе

«Погляд часу» №8-2019

Розсипчаста основа з пісочного тіста, у контраст їй – ніжна сметанно-гарбузова начинка, на завершення – білкові завитки на поверхні.
Не пиріг, а свято!

  • Борошно – 180 г,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • вершкове масло – 100 г,
  • сметана – 320 г,
  • лимонна цедра – 1 ст. л.,
  • гарбуз – 400 г,
  • лимонний сік – 4 ст. л.,
  • цукор – 230 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • яєчні білки – 2 шт.,
  • ваніль – за смаком,
  • лимонна кислота – 1 щіпка.

Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте кубиками і запечіть при 180 °С протягом 15-20 хв. Приготуйте начинку пирога. Перекладіть гарбуз у миску, додайте лимонну цедру, зробіть із нього пюре. Додайте лимонний сік, 250 г сметани, яйця, 20 г борошна, 130 г цукру, ваніль. Збийте масу міксером.

Приготуйте пісочну основу пирога. Вершкове масло кімнатної температури збийте зі сметаною, що залишилася. Додайте 160 г борошна, просіяного з розпушувачем, замісіть тісто. Роз’ємну форму застеліть пергаментом. Викладіть тісто у форму, сформуйте корж із бортиками. Перелийте начинку на корж і відправте у духовку на 40-50 хв. при 180 °С.

Приготуйте масу для безе. У невеликій мисці збийте білки з 100 г цукру і лимонною кислотою. Поставте на киплячу водяну баню. Збивайте на високих оборотах протягом 10-15 хв. Зніміть крем із бані і збивайте ще 3 хв.

Дістаньте пиріг із духовки. За допомогою кондитерського мішка зробіть на поверхні пирога завитки. Зменшіть температуру до 150 °С. Поверніть виріб у духовку ще на 10 хв. Дочекайтеся повного охолодження пирога. Радимо не поспішати і дочекатися повного розкриття смаку. Для цього відправте охолоджений виріб у холодильник на ніч: начинка застигне, безе стане ще більш пружним, а пиріг вийде більше схожим на мусовий торт.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *