Гарбузовий пиріг із безе

Розсипчаста основа з пісочного тіста, у контраст їй – ніжна сметанно-гарбузова начинка, на завершення – білкові завитки на поверхні.
Не пиріг, а свято!
Склад:
- Борошно – 180 г,
- розпушувач – 1 ч. л.,
- вершкове масло – 100 г,
- сметана – 320 г,
- лимонна цедра – 1 ст. л.,
- гарбуз – 400 г,
- лимонний сік – 4 ст. л.,
- цукор – 230 г,
- яйця – 2 шт.,
- яєчні білки – 2 шт.,
- ваніль – за смаком,
- лимонна кислота – 1 щіпка.
Пртготування
Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте кубиками і запечіть при 180 °С протягом 15-20 хв. Приготуйте начинку пирога. Перекладіть гарбуз у миску, додайте лимонну цедру, зробіть із нього пюре. Додайте лимонний сік, 250 г сметани, яйця, 20 г борошна, 130 г цукру, ваніль. Збийте масу міксером.
Приготуйте пісочну основу пирога. Вершкове масло кімнатної температури збийте зі сметаною, що залишилася. Додайте 160 г борошна, просіяного з розпушувачем, замісіть тісто. Роз’ємну форму застеліть пергаментом. Викладіть тісто у форму, сформуйте корж із бортиками. Перелийте начинку на корж і відправте у духовку на 40-50 хв. при 180 °С.
Приготуйте масу для безе. У невеликій мисці збийте білки з 100 г цукру і лимонною кислотою. Поставте на киплячу водяну баню. Збивайте на високих оборотах протягом 10-15 хв. Зніміть крем із бані і збивайте ще 3 хв.
Дістаньте пиріг із духовки. За допомогою кондитерського мішка зробіть на поверхні пирога завитки. Зменшіть температуру до 150 °С. Поверніть виріб у духовку ще на 10 хв.
Дочекайтеся повного охолодження пирога. Радимо не поспішати і дочекатися повного розкриття смаку. Для цього відправте охолоджений виріб у холодильник на ніч: начинка застигне, безе стане ще більш пружним, а пиріг вийде більше схожим на мусовий торт.
«Погляд часу» №8-2019
Сповіщення: Морквяний пиріг у духовці | Газета "Уют"