Гарбузовий сік

Гарбузовий сік
Гарбузовий сік

Гарбузовий сік виходить яскравим і насиченим, якщо для його приготування використовувати стиглі плоди (вагою 5-7 кг) з яскраво-оранжевою м’якоттю.

Ароматний напій простіше всього отримати за допомогою соковижималки. Якщо такої немає, доведеться потрудитися. Для цього м’якоть натирають на тертці, а потім отриману кашку віджимають через марлю, складену у декілька шарів. Усього 300 мл свіжого ароматного напою задовольняють добову потребу організму у магнії, фосфорі, калії, вітамінах А, В, Е і С. Найбільшу користь організму приносить сік, прийнятий вранці за 0,5 год. до їди.

Можна гарбузовий сік приготувати і трохи інакше. Гарбуз добре миють, розрізають на частини, очищають від шкірки і насіння, отриману м’якоть нарізають кубиками, викладають у каструлю з товстим дном, додають трохи води і проварюють до готовності.

Потім м’якоть ретельно розминають або протирають через сито, з отриманої кашки віджимають сік, який приймають по 1 скл. на день.

Солодкуватий, із ніжним оксамитовим смаком і яскравим помаранчевим кольором гарбузовий напій подобається не всім. Зробити його смачнішим допоможе додавання яблучного, журавлинного, морквяного, лимонного чи будь-якого іншого соку.

На зиму можна заготовити і гарбузовий сік із м’якоттю, яка вважається однією із кращих джерел аскорбінової кислоти, заліза і вітаміну К. М’якоть гарбуза поміщають в емальовану каструлю, проварюють близько 15 хв., охолоджують, подрібнюють за допомогою блендера чи протирають через сито, додають свіжовичавлений лимонний сік, доводять масу до кипіння, варять протягом 10 хв., розливають по стерилізованих банках і герметично закупорюють.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.