Кабачки з фаршем

Кабачки з фаршем – відмінний варіант для смачної вечері. Плюс до всього, таке частування може вписатися навіть у меню тих, хто худне, якщо видалити з інгредієнтів сир. Просто, швидко і смачно, пробуйте!
- Рис – 80 г,
- кабачки – 500 г,
- твердий сир – 100 г,
- яйця – 2 шт.,
- часник – 3 зубки,
- прованські трави – 0,25 ч. л.,
- жовток,
- молоко – 1 ст. л.,
- куряче філе – 350 г,
- сіль,
- перець.
Кабачки натріть на крупній тертці, отриману масу помістіть у глибоку посудину, посоліть і залиште на 7-10 хв.
Покладіть у чашу блендера 1 очищений зубок часнику, нарізану цибулину і промите куряче філе. Інгредієнти подрібніть. Додайте сіль, чорний мелений перець і паприку, гарненько все перемішайте. Вологими руками сформуйте з фаршу 7 тюфтельок.
Злийте рідину від кабачків і змішайте їх із відвареним рисом, 100 г тертого сиру, 2 яйцями, прованськими травами, двома подрібненими зубками часнику і дрібно нарізаним кропом.
З кабачкової маси вологими руками сформуйте 7 кульок, розмістіть їх у змащеній формі для випічки. У центр кожної кульки вдавіть невеликий шматочок сиру.
Покладіть тюфтельки в поглиблення в кабачкових кульках. Поставте частування в розігріту до 180 °С духовку на 40 хв.
За 5 хв. до готовності дістаньте форму з духовки, змастіть страву збитим з 1 ст. л. молока жовтком. Поставте страву назад у духовку ще на 5 хв.
«УЮТ» №24-2019