Голубчики мої

голубці
Голубці

Традиційні голубціце мясний фарш із рисом і спеціями, загорнутий у капустяне листя. Однак зараз варіанти і способи приготування цієї страви так само різноманітні, як і смаки людей.

Склад фаршу – рис, гречка, перловка, змішана з м’ясом, куркою, грибами.

Листя – капуста, буряк, виноград, шпинат.

Спосіб приготування: варіння, смаження, запікання.

Різні соуси, спеції, розміри. Все це робить ваші голубці унікальними. Ми пропонуємо вам кілька рецептів, серед яких ви обов’язково знайдете свій.

Арм’янські голубці

  • 1 качан капусти,
  • 500 г свинини,
  • 100 г копчено-вареної шийки,
  • 200 г свинячої печінки,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубчики часнику,
  • 150 г рису,
  • 3 ст. л. вершкового масла,
  • 40 г борошна,
  • 500 г кислої капусти,
  • 300 г сметани,
  • 1 ч. л. паприки,
  • 0,5 ч. л. сухого майорану,
  • 1 яйце,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Арм’янські голубці

Цибулю і часник дрібно порізати. Розігріти у сотейнику 2 ст. л. вершкового масла й обсмажити цибулю.

Свинину і печінку разом із шийкою перекрутити на м’ясорубці.

Додати у сковороду фарш і готувати, розминаючи лопаткою, 10 хв. Посипати часником, паприкою, майораном, сіллю і перцем і смажити ще 8 хв. Зняти з вогню, дати трохи охолонути.

Помістити капусту у каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити 5-6 хв. і розібрати на листя.

М’ясну начинку змішати з яйцем і промитим рисом.

На основу кожного листка викласти начинку і загорнути у вигляді конверта.

На дно каструлі покласти 2/3 кислої капусти, викласти на неї голубці і накрити капустою, що залишилася.

У сковороді розігріти 1 ст. л. вершкового масла й обсмажити борошно (1 хв.). Влити 200 мл гарячої води і сметану, довести до кипіння і залити голубці.

Тушкувати на маленькому вогні 25-30 хв.

Голубці з грибами

  • Солодкий червоний перець,
  • морквина,
  • 200 г печериць,
  • 2 зубчики часнику,
  • 100 г довгозернистого рису,
  • цибуля-порей,
  • 1 ст. л. нарізаного кропу,
  • невеликий качан капусти,
  • 3 ст. л. олії,
  • 200 г сметани,
  • сіль – за смаком.

Голубці з грибами

Рис промити і відварити до готовності.

Качан розібрати на листя, злегка пропарити.

Моркву натерти на крупній тертці, часник подрібнити.

Білу частину цибулі-порею нарізати тонкими півкільцями, гриби – скибочками.

Солодкий перець нарізати кубиками.

У сковороді розігріти 1 ст. л. олії й обсмажити гриби. Перекласти у миску. Влити олію, що залишилася, й обсмажити цибулю-порей. Додати перець, моркву і часник. Готувати, помішуючи 7 хв. З’єднати гриби, рис, обсмажені овочі і кріп. Приправити за смаком сіллю і перцем, перемішати.

На капустяний лист покласти начинку і загорнути у вигляді конверта.

Помістити голубці у неглибоку вогнетривку форму, залити сметаною.

Запікати до утворення рум’яної скоринки (приблизно 25 хв.).

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *