Голубці на ніжці

Голубці на ніжціЗагорнуті в капустяні листи курячі гомілки з рисом – оригінальна і смачна страва для сімейного обіду. А приготувавши на кілька порцій більше, можете сміливо подавати їх гостям на святкове застілля.

Капустяне листя – 6 шт., курячі гомілки – 6 шт., приправа для курки – 0,5 ст. л., рис – 0,5 скл., цибулина, часник – 4 зубки, морквина, болгарський перец – 1 шт., томатна паста – 70 г, сметана – 200 г, вода – 1 скл., цукор – 1 ч. л., базилік – 1 ч. л., помідор, сіль, олія та зелень за смаком.

Змішайте щіпку солі з приправою і посипте цією сумішшю курячі гомілки. Потім обсмажте їх на олії.

Листя капусти покладіть у киплячу воду і тримайте, поки не стануть м’якими. Відваріть рис. Обсмажте на олії дрібно нарізану цибулину і терту морквину. Змішайте рис із засмажкою.

Обріжте з капустяного листа тверду частину. Покладіть на лист рис, потім курячу гомілку і зверху – знову рис. Загорніть лист із начинкою у вигляді конверта і покладіть на сковороду. Дрібно наріжте болгарський перець і розкладіть його між голубцями, а зверху посипте подрібненим часником.

Змішайте томатну пасту зі сметаною, додайте склянку кип’яченої води, базилік, цукор і сіль за смаком. Залийте цим соусом голубці і тушкуйте на малому вогні під кришкою 30-40 хв.

ГолубціНаріжте помідор кружечками і викладіть їх поверх голубців. Тушкуйте ще 10 хв. Перед подачею прикрасьте страву зеленню.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber