Голубці «Равлики»

Голубці «Равлики»
Голубці «Равлики»

Голубці «Равлики» просто перевернуть ваше уявлення про традиційну капустяну страву. І не тільки зовнішнім виглядом. Почнемо з того, що це голубці з булгуром і фаршем. Рис у сторону, цей спосіб уже застарий для сучасного святкового столу.

  • Капуста – 1 кг,
  • фарш – 500 г,
  • булгур – 150 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морквина, прованські трави – 0,7 ч. л.,
  • цукор – 0,5 ч. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.,
  • кріп, часник – 2 зубки,
  • олія – 3 ст. л.,
  • томатний сік – 300 мл,
  • вода – 300 мл.

Подрібніть цибулю, а моркву натріть на великій тертці. Протушкуйте овочі в соняшниковій олії до м’якості.

Змішайте фарш із прованськими травами, часником, перцем і додайте зі сковороди цибулю з морквою і булгур.

Підготуйте капусту для голубців. Уздовж половинки капустяного листа розподіліть начинку, згорніть равлика. Змішайте томатний сік і гарячу воду. Додайте сіль, цукор, перець, кріп. Викладіть равлики у форму, залийте голубці томатною заправкою. Накрийте фольгою.

Поставте голубці на годину в розігріту до 180 °С духовку. Вимкніть духовку й залиште в ній голубці ще на 20 хв.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *