Голубці «Равлики»

Голубці «Равлики» просто перевернуть ваше уявлення про традиційну капустяну страву. І не тільки зовнішнім виглядом. Почнемо з того, що це голубці з булгуром і фаршем. Рис у сторону, цей спосіб уже застарий для сучасного святкового столу.
- Капуста – 1 кг,
- фарш – 500 г,
- булгур – 150 г,
- цибуля – 2 шт.,
- морквина, прованські трави – 0,7 ч. л.,
- цукор – 0,5 ч. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- чорний мелений перець – 1 ч. л.,
- кріп, часник – 2 зубки,
- олія – 3 ст. л.,
- томатний сік – 300 мл,
- вода – 300 мл.
Подрібніть цибулю, а моркву натріть на великій тертці. Протушкуйте овочі в соняшниковій олії до м’якості.
Змішайте фарш із прованськими травами, часником, перцем і додайте зі сковороди цибулю з морквою і булгур.
Підготуйте капусту для голубців. Уздовж половинки капустяного листа розподіліть начинку, згорніть равлика. Змішайте томатний сік і гарячу воду. Додайте сіль, цукор, перець, кріп. Викладіть равлики у форму, залийте голубці томатною заправкою. Накрийте фольгою.
Поставте голубці на годину в розігріту до 180 °С духовку. Вимкніть духовку й залиште в ній голубці ще на 20 хв.