Голубці без м’яса

Голубці без м'яса

 

Щоб приємно здивувати гостей і рідних, іноді дуже хочеться постаратися й зробити зі звичайної страви справжню цукерочку.

Сьогодні ми розповімо вам, як подати капустяні рулетики, щоб усі ахнули.

Склад:

  • Капуста білоголова – 1 шт.,
  • цибуля – 2 шт.,
  • олія – 3 ст. л.,
  • рис – 2 скл.,
  • томатна паста,
  • вода,
  • сіль.

Приготування:

Капусту помістіть у пакет і відправте в морозильну камеру на добу. Потім дістаньте, видаліть качан і акуратно відокремте листя.

Очистіть і наріжте кубиками цибулю, обсмажте її в сковороді з товстим дном і високими бортиками до прозорості.

Потім додайте томатну пасту й добре перемішайте її з цибулею. Відправте в сковороду попередньо промитий рис, посоліть його, поперчіть і залийте 100 мл води. Приправте рис улюбленими спеціями й протушкуйте його.

Зріжте з капустяного листя нерівності, покладіть рисову начинку і сформуйте рулетики, потім із кожного зробіть «равлика». Помістіть їх у сковороду, де смажилася цибуля.

Кип’ячену гарячу воду змішайте з томатною пастою. Отримана рідина повинна повністю покрити голубці. Прикрийте їх залишками цілих капустяних листків, притисніть тарілкою, а потім накрийте сковороду кришкою.

Тушкуйте страву на малому вогні доти, поки рідина повністю не випарується. На це у вас піде приблизно година.

Подавайте частування зі сметанним соусом, подрібненим часником і зеленню.

«УЮТ» №32-2019

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *