Горіховий торт без борошна
Багатошарові наполеони, розкішні тарту з журавлинним курдом і трюфельні кондитерські вироби, звичайно, хороші, але іноді так хочеться чогось простого і швидкого.
«Тут і зараз» – девіз горіхового торта.
Для цього навіть не знадобиться борошно, адже в його ролі виступають подрібнені волоські горіхи.
Склад:
- Волоські горіхи – 200 г,
- яйце – 3 шт.,
- цукор – 80 г,
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
- згущене молоко – 250 г,
- сметана – 3 ст. л.
Приготування:
Очищені горіхи обсмажте на сухій сковороді. Потім подрібніть їх у дрібну крихту.
Збийте яйця з цукром. Додайте волоські горіхи, розпушувач і знову збийте. У результаті у вас повинно вийти рідке горіхове тісто. Перелийте тісто у глибоку форму, змащену вершковим маслом, і випікайте у мікрохвильовці на високій потужності 5 хв.
За цей час приготуйте крем: змішайте згущене молоко (можна варене) зі сметаною.
Готовий корж розріжте ниткою на 3-4 частини. Потім справа за малим: чергуйте коржики з кремом. Верх торта теж змастіть сумішшю сметани і згущеного молока і прикрасьте горіхами.
Горіховий торт готовий до вживання відразу ж, але краще все-таки, щоб він трохи постояв в холодильнику і просочився.
«УЮТ» №7-13.02.2020