Горіховий торт без борошна

Горіховий торт без борошна

Багатошарові наполеони, розкішні тарту з журавлинним курдом і трюфельні кондитерські вироби, звичайно, хороші, але іноді так хочеться чогось простого і швидкого.

«Тут і зараз» – девіз горіхового торта.

Для цього навіть не знадобиться борошно, адже в його ролі виступають подрібнені волоські горіхи.

Склад:

  • Волоські горіхи – 200 г,
  • яйце – 3 шт.,
  • цукор – 80 г,
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
  • згущене молоко – 250 г,
  • сметана – 3 ст. л.

Приготування:

Очищені горіхи обсмажте на сухій сковороді. Потім подрібніть їх у дрібну крихту.

Збийте яйця з цукром. Додайте волоські горіхи, розпушувач і знову збийте. У результаті у вас повинно вийти рідке горіхове тісто. Перелийте тісто у глибоку форму, змащену вершковим маслом, і випікайте у мікрохвильовці на високій потужності 5 хв.

За цей час приготуйте крем: змішайте згущене молоко (можна варене) зі сметаною.

Готовий корж розріжте ниткою на 3-4 частини. Потім справа за малим: чергуйте коржики з кремом. Верх торта теж змастіть сумішшю сметани і згущеного молока і прикрасьте горіхами.

Горіховий торт готовий до вживання відразу ж, але краще все-таки, щоб він трохи постояв в холодильнику і просочився.

«УЮТ» №7-13.02.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *