Гороховий суп із копченостями
Уся фішка не в тому, щоб просто зварити горох у воді, додати спеції і шматочки копченого м’яса. Тут важливим є правильний підхід.
Склад:
- Свинячі копчені реберця – 0,5 кг,
- бекон – 300 г,
- горох – 250 г,
- цибулина,
- морквина,
- лавровий лист – 2 шт.,
- картопля – 0,8 кг,
- олія – за смаком,
- зелень – 1 пуч.,
- сіль,
- перець.
Приготування:
Помістіть горох у миску. Залийте водою і залиште на 3 год.
Залийте водою і копчені свинячі реберця. Їх потрібно варити приблизно годину.
Дістаньте з ємності і відставте охолоджуватися. Потім зніміть м’ясо з кістки. Промийте попередньо замочений горох холодною водою. Пересипте його разом із м’ясом у бульйон, що залишився після реберець. Варіть 30 хв.
Наріжте цибулю і натріть моркву. Окремо наріжте бекон. Обсмажте шматочки бекону на сухій сковороді до скориночки. Додайте до бекону підготовлену моркву і цибулю. Влийте трохи олії. І знову обсмажте.
Наріжте очищену картоплю невеликими кубиками. Пересипте у каструлю. Варіть 5 хв.
Тепер пересипте засмажку зі сковороди. Додайте сіль за смаком і мелений перець. Варіть, поки картопля не буде готовою.
За пару хвилин до готовності страви додайте лавровий лист. Вимкнувши вогонь, вийміть його.
Подавайте суп із зеленню.
«УЮТ» №5-30.01.2020