Гороховий суп із копченостями

Гороховий суп із копченостями

Уся фішка не в тому, щоб просто зварити горох у воді, додати спеції і шматочки копченого м’яса. Тут важливим є правильний підхід.

Склад:

  • Свинячі копчені реберця – 0,5 кг,
  • бекон – 300 г,
  • горох – 250 г,
  • цибулина,
  • морквина,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • картопля – 0,8 кг,
  • олія – за смаком,
  • зелень – 1 пуч.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування:

Помістіть горох у миску. Залийте водою і залиште на 3 год.

Залийте водою і копчені свинячі реберця. Їх потрібно варити приблизно годину.

Дістаньте з ємності і відставте охолоджуватися. Потім зніміть м’ясо з кістки. Промийте попередньо замочений горох холодною водою. Пересипте його разом із м’ясом у бульйон, що залишився після реберець. Варіть 30 хв.

Наріжте цибулю і натріть моркву. Окремо наріжте бекон. Обсмажте шматочки бекону на сухій сковороді до скориночки. Додайте до бекону підготовлену моркву і цибулю. Влийте трохи олії. І знову обсмажте.

Наріжте очищену картоплю невеликими кубиками. Пересипте у каструлю. Варіть 5 хв.

Тепер пересипте засмажку зі сковороди. Додайте сіль за смаком і мелений перець. Варіть, поки картопля не буде готовою.

За пару хвилин до готовності страви додайте лавровий лист. Вимкнувши вогонь, вийміть його.

Подавайте суп із зеленню.

 «УЮТ» №5-30.01.2020

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *