Гороховий суп із фаршем
«Погляд часу» №20-2019
- 2 л води,
- 300 г фаршу,
- 1,5 скл. гороху,
- 2-4 картоплини,
- по 1 цибулині та морквині,
- зелень,
- перець,
- сіль.

М’ясний фарш змішати з половиною нарізаної цибулини, сіллю та меленим перцем. Якщо фарш сухий, вбити яєчний білок. Горох замочити на 10-15 хв., після чого промити до чистої води. У киплячу підсолену воду покласти горох, варити до м’якості. Додати подрібнену цибулю, натерту моркву, нарізану дрібними шматочками чи соломкою картоплю, варити 10 хв. Із фаршу сформувати фрикадельки, вкинути у суп, насамкінець додати подрібнену зелень.
Катерина С., Запорізька обл.
Цибулеві грінки
- Батон – 6 скибочок,
- цибулина – 1 шт.,
- яйце – 1 шт.,
- борошно – 1 ч. л.,
- твердий сир
- сіль – за смаком.

Цибулю дрібно нарізати. У тарілку вбити яйце, додати сіль і збовтати. Твердий сир натерти на крупній тертці.
З’єднати цибулю, сир і борошно, перемішати. Потім додати підготовлене яйце.
На кожну скибочку батона викласти отриману суміш і відправити їх на попередньо розпечену сковороду з олією. Обсмажити грінки на маленькому вогні з обох сторін по 2 хв.
Готові грінки при бажанні можна притрусити подрібненою свіжою зеленню і подавати до столу. Грінки відмінно підходять до супу чи курячого бульйону.
Ірина А., м. Полтава