Гороховий суп із фаршем

«Погляд часу» №20-2019

  • 2 л води,
  • 300 г фаршу,
  • 1,5 скл. гороху,
  • 2-4 картоплини,
  • по 1 цибулині та морквині,
  • зелень,
  • перець,
  • сіль.
Гороховий суп із фаршем
Гороховий суп із фаршем

М’ясний фарш змішати з половиною нарізаної цибулини, сіллю та меленим перцем. Якщо фарш сухий, вбити яєчний білок. Горох замочити на 10-15 хв., після чого промити до чистої води. У киплячу підсолену воду покласти горох, варити до м’якості. Додати подрібнену цибулю, натерту моркву, нарізану дрібними шматочками чи соломкою картоплю, варити 10 хв. Із фаршу сформувати фрикадельки, вкинути у суп, насамкінець додати подрібнену зелень.

Катерина С., Запорізька обл.

Цибулеві грінки

  • Батон – 6 скибочок,
  • цибулина – 1 шт.,
  • яйце – 1 шт.,
  • борошно – 1 ч. л.,
  • твердий сир
  • сіль – за смаком.
Цибулеві грінки
Цибулеві грінки

Цибулю дрібно нарізати. У тарілку вбити яйце, додати сіль і збовтати. Твердий сир натерти на крупній тертці.

З’єднати цибулю, сир і борошно, перемішати. Потім додати підготовлене яйце.

На кожну скибочку батона викласти отриману суміш і відправити їх на попередньо розпечену сковороду з олією. Обсмажити грінки на маленькому вогні з обох сторін по 2 хв.

Готові грінки при бажанні можна притрусити подрібненою свіжою зеленню і подавати до столу. Грінки відмінно підходять до супу чи курячого бульйону.

Ірина А., м. Полтава

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *