Гороховий суп із копченою грудинкою

Гороховий суп із копченою грудинкою
Гороховий суп із копченою грудинкою

На 5-6 літрів супу:

  • яловичина – 500 г,
  • горох – 200 г,
  • цибуля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • картопля – 5 шт.,
  • грудинка копчена – 200 г,
  • сіль,
  • зелень.

Горох замочити у мисці на ніч. Миску з горохом краще поставити у холодильник, щоб вода не забродила, інакше горох погано розвариться.

Яловичину опустити у воду, довести до кипіння, зняти піну, посолити. Засипати у каструлю з м’ясом горох і варити разом до готовності гороху.

Яловичину вийняти з бульйону, порізати на шматочки й опустити назад.

Копчену грудинку дрібно порізати й обсмажити на сковороді з олією. Цибулю і моркву очистити, подрібнити й обсмажити разом із грудинкою.

Картоплю очистити і дрібно порізати, опустити у бульйон із м’ясом і горохом, довести до кипіння.

Подрібнити зелень.

Висипати у бульйон піджарку з цибулі, моркви і грудинки. Варити все разом до готовності супу. Наприкінці варіння гороховий суп посолити, додати подрібнену зелень. Вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати супу настоятися.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *