Гороховий суп «Лондонський»

Гороховий суп Лондонський

Уже так повелося, що ми не звикли вважати страву з горохом чимось особливим. Але є один приголомшливий рецепт, який повинен бути в кулінарному арсеналі господині. Наваристий і густий, ніби лондонський туман, зі скибочками бекону і хрусткими грінками суп стане ідеальним доповненням вашого меню.

ІНГРИДІЄНТИ:

  • Курячий бульйон – 2 л,
  • горох сухий – 350 г,
  • вершкове масло – 75 г,
  • бекон – 200 г,
  • цибулина,
  • селера – 1 шт.,
  • морквина,
  • картопля – 2 шт.,
  • хліб – 50 г,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Процідіть бульйон. Закип’ятіть. Додайте горох. Варіть протягом 30 хв. на малому вогні.

Розігрійте 25 г вершкового масла в іншій ємності. Додайте 100 г бекону, подрібнені цибулю, моркву й селеру, а також картоплю кубиками. Готуйте до золотистого кольору протягом 15 хв.

Перекладіть готові овочі й бекон у ємність із бульйоном. Додайте спеції. Варіть під кришкою протягом 40 хв.

Нагрійте суху сковороду. Обсмажте решту бекону. Перекладіть його на паперовий рушник.

Наріжте хліб кубиками. Обсмажте до стану грінок на вершковому маслі.

Збийте готовий суп у блендері. Додайте трохи бульйону або води, якщо він дуже густий. Проваріть 5 хв. Розлийте суп по мисках, додайте бекон і сухарики.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest