Господині на замітку
♦ Золоті предмети будуть блищати сильніше, якщо їх потримати в злегка підсолодженій воді.
♦ Плями від червоного вина й черешні видаляють гарячим молоком. Холодним молоком відчищають плями на білих лайкових рукавичках, крохмалять мереживні скатертини й покривала.
♦ Нерозпущені квіти потрібно ставити не в дуже холодну воду, у яку додано сире молоко.
♦ Щоб листя фікуса блищало, протирайте його час від часу ганчірочкою, змоченою в чорному пиві.
♦ Хворі квіти в горщиках узимку швидко «одужують», якщо їх поливати сніговою водою кімнатної температури.
♦ Якщо лимони опустити в теплу воду на 20 хв., вони виділять більше соку.
♦ Запах риби або цибулі із посуду можна усунути, протерши його кавовою гущею.
♦ Іржаві плями на нікельованих предметах зчищаются, якщо потерти їх гумкою для чорнил.
♦ Збираючись варити картоплю, попередньо оберніть кришку каструлі щільною ганчіркою. Так картопля вийде смачнішою.
♦ Жорстке м’ясо швидко стане м’яким, якщо під час варіння додати у воду 1 ложечку чистого спирту.
♦ Заварюючи чай, покладіть у чайник шматочок цукру – чай не потемніє і буде смачнішим.
♦ Щоб на молоці не утворювалася пінка, відразу ж після закипання щільно закрийте його кришкою.
♦ Алюмінієві каструлі почнуть блищати як нові, якщо зварити в них шкірку від яблук.