Гострі тюфтельки
Гострі тюфтельки – самодостатня страва, яку можна подавати без соусів і підлив, готуються в духовці. Для тих, хто не належить до прихильників гострого, у фарш краще додати половину перцю чилі. І навпаки, любителям страв погостріше можна поекспериментувати зі спеціями.
- Яловичина – 800 г,
- петрушка і кінза – по 0,5 пучка,
- перець чилі – 1 шт.,
- часник – 3 зубки,
- яйце,
- панірувальні сухарі – 4 ст. л.,
- сіль і чорний мелений перець – за смаком,
- оливкова олія – 2 ст. л.
Пропустіть через м’ясорубку яловичину, а потім зелень, перець чилі (очищений від насіння) і часник. Посоліть фарш, поперчіть, додайте панірувальні сухарі і яйце. Ретельно перемішайте.
Скачайте з фаршу однакові кульки і нанизайте їх на дерев’яні шампури. Перекладіть на застелене пергаментом деко, змастіть оливковою олією. Запікайте в духовці 40 хв. при 180 °C.