Готуємо брускету

«Задавака» №10-2019
Брускета (італ. bruschetta від bruscare – запікати на вуглях) – традиційна італійська закуска. Від бутерброда чи тоста брускета відрізняється тим, що скибочки хліба попередньо обсмажують на грилі чи сковорідці без олії.
У невелику миску складаємо нарізані помідори, цибулю, часник і базилік. Солимо, перчимо.
Ретельно перемішуємо все, накриваємо кришкою і ставимо у холодильник.
Розігріваємо духовку до 190 °С. Нарізаємо французький багет на 12 скибочок по діагоналі. Викладаємо хліб на деко і підсмажуємо у духовці 5 хв. до рум’яної скоринки.
Зменшуємо температуру у духовці до 120 °С.
Акуратно намазуємо рівну кількість томатної суміші на скибочки підсмаженого хліба. Зверху викладаємо тонкі скибочки сиру.
Ставимо деко з хлібом у духовку на пару хвилин, щоб сир трохи розплавився.
Брускета готова!