Готуємо брускету

Готуємо брускету
Готуємо брускету

«Задавака» №10-2019

Брускета (італ. bruschetta від bruscare – запікати на вуглях) – традиційна італійська закуска. Від бутерброда чи тоста брускета відрізняється тим, що скибочки хліба попередньо обсмажують на грилі чи сковорідці без олії.

У невелику миску складаємо нарізані помідори, цибулю, часник і базилік. Солимо, перчимо.

Ретельно перемішуємо все, накриваємо кришкою і ставимо у холодильник.

Розігріваємо духовку до 190 °С. Нарізаємо французький багет на 12 скибочок по діагоналі. Викладаємо хліб на деко і підсмажуємо у духовці 5 хв. до рум’яної скоринки.

Зменшуємо температуру у духовці до 120 °С.

Акуратно намазуємо рівну кількість томатної суміші на скибочки підсмаженого хліба. Зверху викладаємо тонкі скибочки сиру.

Ставимо деко з хлібом у духовку на пару хвилин, щоб сир трохи розплавився.

Брускета готова!

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *