Готуємо літні голубці

Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю, згадайте про голубці. Їх не обов’язково робити традиційно – з м’яса і рису. Підійдуть будь-які літні овочі та крупи –гречка, пшоно.
«Ліниві» з зеленню
- Фарш – 400 г,
- капуста – 400 г,
- молоко – 200 мл,
- томатний соус – 100 мл,
- яйця – 2 шт.,
- зелена цибуля – 1 пучок,
- сметана,
- сіль,
- перець – за смаком.
Капусту нашаткувати і залити окропом на 3-4 хв., потім воду злити. Фарш змішати з капустою, подрібненими цибулею і яйцями, сіллю і перцем, перемішати. Сформувати голубці у вигляді котлет. В окремій мисці з’єднати молоко і томатний соус, залити голубці і тушкувати 20 хв. Подавати зі сметаною і зеленню.
Пісні голубці
- Капуста – 1,5 кг,
- рис – 400 г,
- перець болгарський – 250 г,
- цибуля – 100 г,
- морква – 150 г,
- горіхи волоські (порубати) – 4 ст. л.,
- кріп – 1 ст. л.,
- томатна паста – 2 ст. л.,
- помідори – 200 г.
Перець нарізати шматочками. Подрібнити цибулю, часник і моркву, а потім злегка обсмажити. Додати перець і нарізані гриби. Томатну пасту, горіхи і рис обсмажити 1-2 хв. Залити 150 мл води, посолити і поперчити. Помістити начинку на капустяні листки і згорнути їх трубочкою. Залити водою і додати помідори. Тушкувати 40 хв.
Із пшона
- Капуста – 1 головка,
- фарш – 300 г,
- пшоно – 200 г,
- цибуля – 2 шт.,
- сметана – 200 г,
- томатна паста – 50 г,
- сіль і спеції – за смаком.
Капусту розібрати на листя і бланшувати до пом’якшення. Пшоно відварити, змішати з фаршем, посолити і поперчити. Помістити начинку на капустяні листки і згорнути їх трубочкою. Залити сумішшю зі сметани, томатного соусу, солі і спецій. Тушкувати 45 хв.
На замітку
- При тушкуванні на голубці можна покласти зверху трохи вершкового масла – вийде значно смачніше.
- Для тушкування голубців замість води можна брати сухе вино чи соки – виноградний, яблучний, томатний.