Готуємо літні голубці

літні голубці
Готуємо літні голубці

Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю, згадайте про голубці. Їх не обов’язково робити традиційно – з м’яса і рису. Підійдуть будь-які літні овочі та крупи –гречка, пшоно.

«Ліниві» з зеленню

  • Фарш – 400 г,
  • капуста – 400 г,
  • молоко – 200 мл,
  • томатний соус – 100 мл,
  • яйця – 2 шт.,
  • зелена цибуля – 1 пучок,
  • сметана,
  • сіль,
  • перець – за смаком.

Капусту нашаткувати і залити окропом на 3-4 хв., потім воду злити. Фарш змішати з капустою, подрібненими цибулею і яйцями, сіллю і перцем, перемішати. Сформувати голубці у вигляді котлет. В окремій мисці з’єднати молоко і томатний соус, залити голубці і тушкувати 20 хв. Подавати зі сметаною і зеленню.

Пісні голубці

  • Капуста – 1,5 кг,
  • рис – 400 г,
  • перець болгарський – 250 г,
  • цибуля – 100 г,
  • морква – 150 г,
  • горіхи волоські (порубати) – 4 ст. л.,
  • кріп – 1 ст. л.,
  • томатна паста – 2 ст. л.,
  • помідори – 200 г.

Перець нарізати шматочками. Подрібнити цибулю, часник і моркву, а потім злегка обсмажити. Додати перець і нарізані гриби. Томатну пасту, горіхи і рис обсмажити 1-2 хв. Залити 150 мл води, посолити і поперчити. Помістити начинку на капустяні листки і згорнути їх трубочкою. Залити водою і додати помідори. Тушкувати 40 хв.

Із пшона

  • Капуста – 1 головка,
  • фарш – 300 г,
  • пшоно – 200 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • сметана – 200 г,
  • томатна паста – 50 г,
  • сіль і спеції – за смаком.

Капусту розібрати на листя і бланшувати до пом’якшення. Пшоно відварити, змішати з фаршем, посолити і поперчити. Помістити начинку на капустяні листки і згорнути їх трубочкою. Залити сумішшю зі сметани, томатного соусу, солі і спецій. Тушкувати 45 хв.

 На замітку

  • При тушкуванні на голубці можна покласти зверху трохи вершкового масла – вийде значно смачніше.
  • Для тушкування голубців замість води можна брати сухе вино чи соки – виноградний, яблучний, томатний.
Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *