Гратен із цвітної капусти

Цвітна капуста не менш популярна, ніж її родичка білоголовкова капуста.
- 900 г цвітної капусти,
- 300 мл 1,5% молока,
- 100 г вершків,
- 100 г сиру,
- 2-3 зубки часнику,
- вершкове масло,
- сіль,
- мускатний горіх,
- зелень – за смаком.
Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Розвести молоко з водою 1:1, посолити, відварити в цьому розчині підготовлену капусту. Сир натерти на тертці. Половину натертого сиру змішати з вершками, додавши мускатний горіх і тертий часник. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти в неї капусту, залити сирно-вершковим соусом. Запікати в духовці 10 хв., після чого посипати рештою сиру, подрібненою зеленню і пекти ще 5 хв., поки не зарум’яниться. У цю страву можна додавати фарш – тоді страва буде ситнішою.