Гратен із цвітної капусти

Гратен із цвітної капусти
Гратен із цвітної капусти

Цвітна капуста не менш популярна, ніж її родичка білоголовкова капуста.

  • 900 г цвітної капусти,
  • 300 мл 1,5% молока,
  • 100 г вершків,
  • 100 г сиру,
  • 2-3 зубки часнику,
  • вершкове масло,
  • сіль,
  • мускатний горіх,
  • зелень – за смаком.

Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Розвести молоко з водою 1:1, посолити, відварити в цьому розчині підготовлену капусту. Сир натерти на тертці. Половину натертого сиру змішати з вершками, додавши мускатний горіх і тертий часник. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти в неї капусту, залити сирно-вершковим соусом. Запікати в духовці 10 хв., після чого посипати рештою сиру, подрібненою зеленню і пекти ще 5 хв., поки не зарум’яниться. У цю страву можна додавати  фарш – тоді страва буде ситнішою.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *