Гречка, булгур або ячна
Від яких хвороб позбавить ароматна каша?

Від яких хвороб позбавить ароматна каша?
Усі знають, що каша – найкорисніша страва. Вона не тільки подарує заряд бадьорості та енергії на цілий день, а й може допомогти запобігти розвитку деяких серйозних захворювань.
Гречка
До складу гречаної крупи входять клітковина, вітаміни Е, РР, В1, В2, фолієва й органічні кислоти. Також вона містить багато крохмалю, який надає нашому організмові необхідні поживні елементи. Гречана каша допоможе нормалізувати тиск і підтримає у нормі рівень холестерину. У ній міститься багато білка. Тому вона принесе користь тим, хто вирішив утриматися від вживання м’яса і риби. Ця каша корисна при набряках ніг, показана для зміцнення стінок судин, а також при діабеті та зниженому рівні гемоглобіну.
Булгур
Каша з подрібненої пшениці. Завдяки спеціальній обробці зерна у крупі зберігають усі корисні поживні речовини і мікроелементи, що містяться у пшениці: вітаміни групи В, К, Е, бета-каротин, фосфор, залізо, селен, мідь, цинк, марганець, калій, натрій, кальцій. Також булгур відрізняється високим умістом ненасичених жирних кислот, сахаридів, зольних речовин і клітковини.
Каша з булгура знижує ризик жовчнокам’яної хвороби, має здатність покращувати роботу серцево-судинної системи, корисна при цукровому діабетові. Крім того, крупа покращує роботу нервової системи, допомагає впоратися з безсонням, стресом і дратівливістю. Оскільки до складу булгура входить багато клітковини, крупа очищає кишківник від токсинів і різних продуктів розпаду.
Манна
У манній каші набагато менше вітамінів, ніж у гречці чи булгуру. Але манна каша – справжній бальзам для шлунка. Вона оберігає слизову оболонку від різних подразників, завдяки обволікаючому ефекту. Тому каша завжди повинна бути на столі у людей, які страждають на гастрит або виразку шлунка. Манна каша – це «швидкий» вуглевод, який швидко засвоюється і забезпечує організм енергією. Тому кашу добре вживати на сніданок.
Ячна
Крупа насичена великою кількістю вітамінів: А, В, РР. Ця каша очистить організм від шлаків і токсинів, а також завдяки своїм сечогінним і протизапальним властивостям крупа благотворно вплине на роботу печінки і нирок. Вона може стабілізувати рівень холестерину у крові і є прекрасним профілактичним засобом від появи холестеринових бляшок.
Кашу рекомендують вживати при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Крупа позитивно впливає і на рівень цукру у крові. Полегшує ячна і стан хворих на артрит. Вона прекрасно справляється з депресією, а також допомагає виробленню колагену, який піклується про молодість шкіри, розгладжує зморшки і перешкоджає їх появі.