Грибний розсольник

- Лісові гриби – 250 г (будь-які),
- солоні огірки – 4 шт.,
- картопля – 5 шт.,
- корінь селери – 200 г,
- морквина,
- цибулина,
- олія,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Відваріть підготовлені гриби в каструлі з 2 л води. Потім гриби вийміть, дрібно наріжте.
Очищену картоплю наріжте кубиками й варіть у грибному відварі до напівготовності.
Цибулю, моркву, селеру, подрібніть. Цибулю пасеруйте на олії. Додайте моркву й селеру. Тушкуйте 10 хв.
Гриби покладіть до овочів. Посоліть і поперчіть. Доведіть до готовності й додайте до картоплі. Варіть 7-8 хв.
Солоні огірки наріжте соломкою, додайте в суп і готуйте ще 5 хв.
Зніміть із вогню і дайте розсольнику настоятися протягом півгодини. При подачі прикрасьте свіжою зеленню.