Грибний торт

Грибний торт
Грибний торт

Для тіста:

  • яйця – 4 шт.,
  • сметани – 0,5 скл.,
  • олія – 3 ст. л.,
  • розпушувач – 1,5 ч. л.,
  • щіпочка солі,
  • гриби –  300 г,
  • олія для смаження, борошно – 1,5 скл.

Для крему:

  • твердий сир – 150 г,
  • вершки (10-15 %) – 300 мл.

Для прикраси:

  • пучок зелені кропу,
  • твердий сир – 100 г.

Включити на розігрів (до 180 °С) духовку і зайнятися грибами – дрібненько нарізати й обсмажити до готовності, злегка присоливши.

Для тіста збити яйця, додати сметану й олію, а потім невеликими порціями додати борошно.

У готове тісто викласти обсмажені гриби, сіль і гарненько перемішати. Заповнити тістом роз’ємну форму, застелену пергаментом, і помістити у духовку на півгодини. Злегка остиглий корж розрізати і приступити до приготування сирного крему.

Вершки необхідно довести до кипіння у сотейнику і викласти туди натертий сир. При постійному помішуванні необхідно домогтися його часткового розплавлення.

Гарячим кремом змастити остиглі коржі і боки торта.

Прикрасити його дрібно натертим сиром і подрібненим кропом, а потім прибрати на пару годин у холодильник.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *