Грудинка з картоплею

Грудинка з картоплею
Картопля неймовірно соковита, а грудинка тане в роті

«УЮТ» №27-2019

Приготована таким чином картопля виходить неймовірно соковитою, а грудинка просто тане в роті.

  • Картопля – 15-20 шт.,
  • свиняча грудинка – 2,5 кг,
  • олія – 1 ст. л.,
  • хмелі-сунелі – 2 ст. л.,
  • перець,
  • сіль.

Вимийте грудинку, обсушіть її і наріжте порційними шматками (товщиною приблизно 2-3 см). Обваляйте м’ясо в солі й перці, помістіть його в глибоку ємність, накрийте її кришкою або харчовою плівкою і залиште на 4 год., щоб грудинка гарненько промаринувалася.

Картоплю середнього розміру очистіть від шкірки й наріжте четвертинками, маленькі бульби просто вимийте й залиште в шкірці.

У глибокому посуді перемішайте картоплю з сіллю і хмелі-сунелі. Викладіть її на змащене олією деко. Грудинку розмістіть на решітці над листом. Запікайте продукти в розігрітій до 190 °С духовці. Щоб пропектися, грудинка повинна побути в духовці 40 хв.

Коли дістанете м’ясо, перемістіть на місце решітки деко з картоплею. Запікайте бульби ще протягом 10-15 хв.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *