Грудинка з картоплею

«УЮТ» №27-2019
Приготована таким чином картопля виходить неймовірно соковитою, а грудинка просто тане в роті.
- Картопля – 15-20 шт.,
- свиняча грудинка – 2,5 кг,
- олія – 1 ст. л.,
- хмелі-сунелі – 2 ст. л.,
- перець,
- сіль.
Вимийте грудинку, обсушіть її і наріжте порційними шматками (товщиною приблизно 2-3 см). Обваляйте м’ясо в солі й перці, помістіть його в глибоку ємність, накрийте її кришкою або харчовою плівкою і залиште на 4 год., щоб грудинка гарненько промаринувалася.
Картоплю середнього розміру очистіть від шкірки й наріжте четвертинками, маленькі бульби просто вимийте й залиште в шкірці.
У глибокому посуді перемішайте картоплю з сіллю і хмелі-сунелі. Викладіть її на змащене олією деко. Грудинку розмістіть на решітці над листом. Запікайте продукти в розігрітій до 190 °С духовці. Щоб пропектися, грудинка повинна побути в духовці 40 хв.
Коли дістанете м’ясо, перемістіть на місце решітки деко з картоплею. Запікайте бульби ще протягом 10-15 хв.