Гур’ївська каша

«УЮТ» №21-2019
- Молоко – 1 л,
- манна крупа – 3 ст. л.,
- цукор – 2 ст. л.,
- оріхи – 50 г,
- вершкове масло – 50 г,
- мак,
- сухофрукти,
- ягідне варення,
- мед.
Для приготування гур’ївської каші перелийте половину молока у форму для запікання. Поставте в розігріту до 200 °С духовку, поки поверхня молока не набуде золотисто-коричневу скоринку.
Дістаньте форму з духовки і зніміть із молока плівку. Відставте її в сторону. Знову відправте молоко в духовку. Повторюйте так до тих пір, поки все молоко не перетвориться в золотисту плівку.
Тепер перелийте другу частину молока в сотейник. Додайте манну крупу, весь цукор і сіль. Постійно помішуючи її, щоб уникнути грудочок, почекайте, поки маса закипить. Коли вона стане густою, зніміть із вогню, додайте половину вершкового масла і змішайте.
Розділіть готову кашу на дві рівні частини. В одну додайте мак і перемішайте.
Візьміть скляну форму для запікання десерту. Викладіть шарами наступні продукти: макова манна каша, молочна плівка, ягідне варення, подрібнені сухофрукти й горіхи, ще шар каші, трохи вершкового масла, горіхи, мед.
Випікайте при 180 °С протягом 20-25 хв. Подавайте страву тільки теплою.