Гагаузькі пиріжки

Гагаузькі пиріжки

Ці ароматні, пишні і дуже м’які пиріжки начиняються пряною капустою.

Склад:

  • Пшеничне борошно – 450 г,
  • вода – 260 г,
  • сушена м’ята – 0,5 ч. л.,
  • капуста білокачанна – 1 кг,
  • сухі дріжджі – 7 г,
  • цибулина,
  • олія,
  • зелень,
  • перець мелений,
  • червоний перець,
  • сіль.

Приготування:

Приготуйте тісто: змішайте просіяне борошно з дріжджами і 0,5 ч. л. солі. Влийте в сипучу суміш воду і замісіть пружне тісто. Залиште тісто відпочивати під плівкою на 40 хв. у теплому місці.

Тим часом нашинкуйте капусту і дрібно наріжте цибулю. Цибулю обсмажте на олії до напівпрозорості, додайте капусту, сіль, два види перцю і сушену м’яту.

Тушкуйте капусту під кришкою, помішуючи, до готовності. У кінці додайте нарізану зелень. Для смаку і кольору можна вмішати 1 ст. л. томатної пасти.

Щоб зробити пиріжок, відщипніть від тіста шматочок, скачайте в кульку і тонко розкатайте. Викладіть 1 ст. л. начинки і гарненько защипніть.

Смажте пиріжки у великій кількості олії на сковороді по пару хвилин із кожного боку. 

«УЮТ» №13-26.03.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

1 коментар до “Гагаузькі пиріжки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *