Гагаузькі пиріжки
Ці ароматні, пишні і дуже м’які пиріжки начиняються пряною капустою.
Склад:
- Пшеничне борошно – 450 г,
- вода – 260 г,
- сушена м’ята – 0,5 ч. л.,
- капуста білокачанна – 1 кг,
- сухі дріжджі – 7 г,
- цибулина,
- олія,
- зелень,
- перець мелений,
- червоний перець,
- сіль.
Приготування:
Приготуйте тісто: змішайте просіяне борошно з дріжджами і 0,5 ч. л. солі. Влийте в сипучу суміш воду і замісіть пружне тісто. Залиште тісто відпочивати під плівкою на 40 хв. у теплому місці.
Тим часом нашинкуйте капусту і дрібно наріжте цибулю. Цибулю обсмажте на олії до напівпрозорості, додайте капусту, сіль, два види перцю і сушену м’яту.
Тушкуйте капусту під кришкою, помішуючи, до готовності. У кінці додайте нарізану зелень. Для смаку і кольору можна вмішати 1 ст. л. томатної пасти.
Щоб зробити пиріжок, відщипніть від тіста шматочок, скачайте в кульку і тонко розкатайте. Викладіть 1 ст. л. начинки і гарненько защипніть.
Смажте пиріжки у великій кількості олії на сковороді по пару хвилин із кожного боку.
«УЮТ» №13-26.03.2020
Сповіщення: Словацькі капусники | Газета "Уют"