Гарбузово-лимонне варення
Гарбузово-лимонне варення, виходить не тільки яскравим, красивим, ароматним та апетитним, але й смачним, а також надзвичайно корисним. Цей десерт стане чудовою профілактикою простудних захворювань, оскільки чудово зміцнює імунітет.

Склад:
- Гарбуз – 3 кг,
- цукор – 3 кг,
- лимон – 3 шт.
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння і шаткуємо тонкою соломкою. Лимони миємо, висушуємо і нарізаємо також тонкою соломкою.
Додаємо лимони до гарбуза, засипаємо цукром, легко перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі. Через 2-2,5 год. цукор повністю розтане і гарбуз випустить сік.
Переливаємо все в емальовану каструлю чи велику миску і ставимо на середній вогонь.
Доводимо до кипіння і готуємо 5-7 хв., вимикаємо. Через 2-3 год. повторюємо цю процедуру.
Розкладаємо в стерильні баночки невеликого розміру, щільно закручуємо кришками.
Смачного!
«Уют» №45-10.11.2022