Гарбузовий хліб у духовці

Для його приготування не потрібно яєць і масла. Набір продуктів простий, як і сам рецепт. Незвичайним його робить легкий гарбузовий присмак і аромат спецій. Нагадує тостовий хліб.

Гарбузовий хліб у духовці

Склад:

  • Гарбуз – 200 г,
  • борошно – 300 г,
  • цільнозернове борошно – 150 г,
  • вода – 110-130 мл,
  • дріжджі – 5 г,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • цукор – 5 г,
  • розмарин – 1 ч. л.,
  • коріандр – 0,5 ч. л.,
  • часник – 1 зуб.

Приготування

Насипте у глибоку миску чи каструлю звичайне і цільнозернове борошно, цукор, сіль і дріжджі. Додайте натертий на дрібній тертці гарбуз. Влийте половину води і замісіть тісто ложкою. Потім поступово додайте по ложці води, щоб отримати м’яке, трохи липнуче до рук, тісто.

Розігрійте духовку до 30 °С і поставте в неї тісто на 35-45 хв. Також тісто просто можна залишити в теплому місці без протягів.

Викладіть тісто на припорошений борошном стіл, розімніть руками у прямокутник і посипте розмарином, коріандром і подрібненим часником.

Загорніть всередину два протилежних краї, потім складіть таким же способом інші два краї, формуючи конвертик.

Обмастіть прямокутну форму для хліба (23 х 11 см) маслом і припорошіть борошном. Перекладіть тісто у форму і залиште в теплому місці підніматися.

Випікайте 30-40 хв. при температурі 200 °С. Дайте постояти 5 хв., потім витягніть на решітку для охолодження.

У домашнього хліба рум’яна хрустка скоринка і ніжний м’якуш. А який приголомшливий колір надає випічці гарбуз! Хіба це можна порівняти з магазинними виробами? Навіть бутерброди з таким хлібом будуть смачнішими.

«Уют» №44-28.10.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *