Гарбузовий хліб у духовці
Для його приготування не потрібно яєць і масла. Набір продуктів простий, як і сам рецепт. Незвичайним його робить легкий гарбузовий присмак і аромат спецій. Нагадує тостовий хліб.

Склад:
- Гарбуз – 200 г,
- борошно – 300 г,
- цільнозернове борошно – 150 г,
- вода – 110-130 мл,
- дріжджі – 5 г,
- сіль – 1 ч. л.,
- цукор – 5 г,
- розмарин – 1 ч. л.,
- коріандр – 0,5 ч. л.,
- часник – 1 зуб.
Приготування
Насипте у глибоку миску чи каструлю звичайне і цільнозернове борошно, цукор, сіль і дріжджі. Додайте натертий на дрібній тертці гарбуз. Влийте половину води і замісіть тісто ложкою. Потім поступово додайте по ложці води, щоб отримати м’яке, трохи липнуче до рук, тісто.
Розігрійте духовку до 30 °С і поставте в неї тісто на 35-45 хв. Також тісто просто можна залишити в теплому місці без протягів.
Викладіть тісто на припорошений борошном стіл, розімніть руками у прямокутник і посипте розмарином, коріандром і подрібненим часником.
Загорніть всередину два протилежних краї, потім складіть таким же способом інші два краї, формуючи конвертик.
Обмастіть прямокутну форму для хліба (23 х 11 см) маслом і припорошіть борошном. Перекладіть тісто у форму і залиште в теплому місці підніматися.
Випікайте 30-40 хв. при температурі 200 °С. Дайте постояти 5 хв., потім витягніть на решітку для охолодження.
У домашнього хліба рум’яна хрустка скоринка і ніжний м’якуш. А який приголомшливий колір надає випічці гарбуз! Хіба це можна порівняти з магазинними виробами? Навіть бутерброди з таким хлібом будуть смачнішими.
«Уют» №44-28.10.2021