Гарбузовий пиріг із манкою до ранкового чаю
Що може прикрасити похмурий осінній ранок краще, ніж яскравий і ароматний гарбузовий пиріг? Одного погляду на руду випічку достатньо, щоб настрій піднявся на весь день.

Склад:
- Гарбуз – 300 г,
- манка – 250 г,
- кефір – 250 мл,
- цукор – 250 г,
- розпушувач – 1 ч. л.,
- вода – 100 мл,
- лимон – 1 шт.,
- вершкове масло – 40 г.
Приготування
Гарбуз натріть на великій тертці. Додайте манну крупу, кефір, 150 г цукру та розпушувач. Перемішайте. Натріть у гарбузову масу цедру лимона і знову перемішайте.
Змастіть форму для випікання вершковим маслом та рівномірно розподіліть гарбузову масу.
Випікайте 0,5 год. у духовці, розігрітій до 180 °С.
Цукор, що залишився, змішайте з водою і лимонним соком. Нагрівайте суміш до повного розчинення цукру. Залийте цукровим сиропом пиріг, що спікся, не дістаючи його з форми. Повністю охолодіть випічку.
Пиріг подають із вершками чи сметаною.
«Уют» №47-18.11.2021