Гарбузовий пиріг із манкою до ранкового чаю

Що може прикрасити похмурий осінній ранок краще, ніж яскравий і ароматний гарбузовий пиріг? Одного погляду на руду випічку достатньо, щоб настрій піднявся на весь день.

Гарбузовий пиріг із манкою

Склад:

  • Гарбуз – 300 г,
  • манка – 250 г,
  • кефір – 250 мл,
  • цукор – 250 г,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • вода – 100 мл,
  • лимон – 1 шт.,
  • вершкове масло – 40 г.

Приготування

Гарбуз натріть на великій тертці. Додайте манну крупу, кефір, 150 г цукру та розпушувач. Перемішайте. Натріть у гарбузову масу цедру лимона і знову перемішайте.

Змастіть форму для випікання вершковим маслом та рівномірно розподіліть гарбузову масу.

Випікайте 0,5 год. у духовці, розігрітій до 180 °С.

Цукор, що залишився, змішайте з водою і лимонним соком. Нагрівайте суміш до повного розчинення цукру. Залийте цукровим сиропом пиріг, що спікся, не дістаючи його з форми. Повністю охолодіть випічку.

Пиріг подають із вершками чи сметаною.

«Уют» №47-18.11.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *