Гарбузовий пиріг із сиром
Навіть ті, хто не любить цього яскравого овочу, смакуватимуть гарбузовий пиріг із сиром із задоволенням.

Склад:
- Гарбуз – 600 г,
- кисломолочний сир – 400 г,
- кориця – 1 ч. л.,
- цукор – 100 г,
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.,
- яйця – 2 шт.,
- пісочне печиво – 350 г,
- вершкове масло – 150 г,
- цукрова пудра.
Приготування
Гарбуз запечіть у духовці 30-40 хв. при температурі 200 °С. Він має стати дуже м’яким. Залиште гарбуз до охолодження, а потім подрібніть блендером.
Кисломолочний сир змішайте з яйцями, цукром, корицею і кукурудзяним крохмалем. Потім до сирної маси додайте гарбузове пюре і перемішайте.
Пісочне печиво подрібніть і додайте м’яке вершкове масло. Ретельно перемішайте.
Викладіть масляну крихту у форму для запікання і утрамбуйте руками або за допомогою склянки. Сформуйте бортики. Вилийте гарбузово-сирну масу і випікайте 40 хв. при температурі 180 °С.
Готовий пиріг посипте цукровою пудрою.
«Погляд часу» №42-20.10.2022