Гілуни закарпатські
Гілуни закарпатські – це гігантські вареники які підкорять серце будь-кого! Смачнішу страву знайти дуже важко.

Склад:
- Борошно – 280 г,
- вода – 130 мл,
- олія – 30 мл,
- яловичина – 300 г,
- цибулина,
- сіль,
- перець.
Приготування
Відваріть яловичину. Охолоджене м’ясо перемеліть через м’ясорубку. Додайте сіль та перець. Перемішайте.
У глибоку миску насипте борошно. Додайте 1 щіп. солі. Зробіть по центру заглиблення. Влийте в нього олію. Перемішайте. Поступово вливайте киплячу воду, активно перемішуючи. Замісіть однорідне тісто. Накрийте та залиште його на 15 хв.
Цибулю дрібно наріжте. Додайте її до яловичини. Обсмажте начинку.
Розкатайте тісто в тонкий шар прямокутної форми. Розріжте його на квадратики однакового розміру. Викладіть на них м’ясо, що охололо. Защипніть спочатку протилежні кінці тіста, а потім інші краї, формуючи таким чином вареник трикутної форми.
Відваріть гілуни в киплячій підсоленій воді до готовності.
Подавати закарпатські вареники-гіганти варто, звичайно ж, із цибулькою та шкварочками. Зайвої не буде й сметана!
«Уют» №8-23.02.2023