Гілуни закарпатські

Гілуни закарпатські – це гігантські вареники які підкорять серце будь-кого! Смачнішу страву знайти дуже важко.

Гілуни закарпатські

Склад:

  • Борошно – 280 г,
  • вода – 130 мл,
  • олія – 30 мл,
  • яловичина – 300 г,
  • цибулина,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Відваріть яловичину. Охолоджене м’ясо перемеліть через м’ясорубку. Додайте сіль та перець. Перемішайте.

У глибоку миску насипте борошно. Додайте 1 щіп. солі. Зробіть по центру заглиблення. Влийте в нього олію. Перемішайте. Поступово вливайте киплячу воду, активно перемішуючи. Замісіть однорідне тісто. Накрийте та залиште його на 15 хв.

Цибулю дрібно наріжте. Додайте її до яловичини. Обсмажте начинку.

Розкатайте тісто в тонкий шар прямокутної форми. Розріжте його на квадратики однакового розміру. Викладіть на них м’ясо, що охололо. Защипніть спочатку протилежні кінці тіста, а потім інші краї, формуючи таким чином вареник трикутної форми.

Відваріть гілуни в киплячій підсоленій воді до готовності.

Подавати закарпатські вареники-гіганти варто, звичайно ж, із цибулькою та шкварочками. Зайвої не буде й сметана!

«Уют» №8-23.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *