Глянсові булочки

Такий метод приготування булочок не новий, при цьому мало хто знає про нього. Щоб отримати глянсові булочки, потрібно застосувати невелику хитрість. Спочатку потрібно обварити булочки в окропі, а тільки потім відправляти в духовку. Спробуйте, адже рецепт нескладний, а результат – шикарний.

Глянсові булочки

Склад:

  • Борошно – 300 г,
  • молоко – 200 мл,
  • дріжджі – 1 ч. л.,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • вершкове масло – 30 г,
  • сода – 40 г.

Приготування

З’єднайте борошно, цукор, сіль і дріжджі, після чого влийте холодне молоко і ретельно перемішайте. Потім додайте вершкове масло кімнатної температури та замісіть тісто. Накрийте його та дайте постояти 15 хв.

Обімніть тісто, розділіть його на невеликі шматочки, скачайте кульки. Розкачайте кожну кульку тіста качалкою. Якщо робите булочки з начинкою, на цьому етапі помістіть її всередину коржика і защипіть краї. Поставте заготовки в морозилку на 20 хв.

Закип’ятіть 2 л води і додайте соду. Опустіть заготовки в киплячу воду на 30 сек. Потім дістаньте їх, дайте стекти воді і перекладіть на деко, застелене папером для випічки. На поверхні зробіть неглибокі надрізи. Запікайте при 190 °С 25 хв.

Готові булочки змастіть вершковим маслом, прикрийте рушником і дайте повністю охолонути.

 «Уют» №46-11.11.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *