Гороховий суп по-селянськи
Дуже простий рецепт смачного, густого і наваристого горохового супу по-селянськи.
Склад:
- Цибуля – 2 шт.,
- морква – 2 шт.,
- картопля – 2 шт.,
- горох – 3/4 скл.,
- запашний перець – 4 горошини,
- лавровий лист – 1 шт.,
- часник – 1 зубчик,
- борошно – 1 ст. л.,
- сода – 1 ч. л.,
- олія,
- сіль,
- зелена цибуля.
Приготування
Горох промити, залити водою, додати соду і залишити на годину.
Одну моркву очистити, крупно порізати. Одну цибулину ретельно вимити, але не чистити.
У каструлю влити 1-1,5 л води. Поставити на вогонь. Після закипання кинути у воду цибулину і морквину, посолити, додати перець і лавровий лист, варити 0,5 год., а потім ретельно процідити (моркву залишити).
Горох відкинути на друшляк і промити. Кинути в киплячий бульйон.
Почистити овочі, що залишилися. Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити до зарум’янювання на олії.
Картоплю порізати кубиками і кинути в каструлю тоді, коли горох звариться до напівготовності.
Борошно обсмажити на сухій сковороді до легкого золотистого відтінку. Коли картопля і горох зваряться, постійно помішуючи суп, ввести у нього борошно, а потім – засмажку. Через 5 хв. додати подрібнений часник, посолити і зняти з вогню.
При подачі суп рясно посипати зеленою цибулею і можна додати прямо у тарілки трохи ароматної олії.
«Погляд часу» №7- 11.02.2021