Гороховий суп по-селянськи

Дуже простий рецепт смачного, густого і наваристого горохового супу по-селянськи.

Гороховий суп по-селянськи

Склад:

  • Цибуля – 2 шт.,
  • морква – 2 шт.,
  • картопля – 2 шт.,
  • горох – 3/4 скл.,
  • запашний перець – 4 горошини,
  • лавровий лист – 1 шт.,
  • часник – 1 зубчик,
  • борошно – 1 ст. л.,
  • сода – 1 ч. л.,
  • олія,
  • сіль,
  • зелена цибуля.

Приготування

Горох промити, залити водою, додати соду і залишити на годину.

Одну моркву очистити, крупно порізати. Одну цибулину ретельно вимити, але не чистити.

У каструлю влити 1-1,5 л води. Поставити на вогонь. Після закипання кинути у воду цибулину і морквину, посолити, додати перець і лавровий лист, варити 0,5 год., а потім ретельно процідити (моркву залишити).

Горох відкинути на друшляк і промити. Кинути в киплячий бульйон.

Почистити овочі, що залишилися. Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити до зарум’янювання на олії.

Картоплю порізати кубиками і кинути в каструлю тоді, коли горох звариться до напівготовності.

Борошно обсмажити на сухій сковороді до легкого золотистого відтінку. Коли картопля і горох зваряться, постійно помішуючи суп, ввести у нього борошно, а потім – засмажку. Через 5 хв. додати подрібнений часник, посолити і зняти з вогню.

При подачі суп рясно посипати зеленою цибулею і можна додати прямо у тарілки трохи ароматної олії.

  «Погляд часу» №7- 11.02.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *