Готуємо домашній майонез без яєць та консервантів

Домашній майонез без яєць корисний і його можна вживати навіть дітям та алергікам. Яйця в Україні стали дуже дорогими, а яєчня із чергової страви перетворилася на делікатес.

Рецепт домашнього майонезу без яєць, який виходить дешевшим і смачнішим за магазинний

Тому багато господинь перегортають кулінарні книги у пошуках більш економних рецептів, де можна обійтися без «золотих» яєць. Ось і ми пропонуємо вам рецепт домашнього майонезу без яєць, який виходить дешевшим і смачнішим за магазинний.

Склад:

  • 150 мл молока,
  • 300 мл олії,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 0,5 ч. л. цукру,
  • 2 ст. л. лимонного соку або оцту,
  • 2 ч. л. гірчиці.

Приготування

Інгредієнти краще збивати потужним блендером, а не міксером, щоб прискорити процес. Насамперед відправте в чашу молоко і збийте його. Поступово вводьте олію.

Щоб майонез вийшов густішим, можна збільшити кількість олії. Додайте в масу сіль, цукор, лимонний сік та гірчицю. Добре збийте до однорідності та повного розчинення сухих компонентів.

Такий майонез чудово підкреслює смак ситних овочевих салатів. Його також можна використовувати для запіканок і як соус до м’ясних або рибних страв. Смачного!

«Погляд часу» №44-03.11.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *