Готуємо домашній майонез без яєць та консервантів
Домашній майонез без яєць корисний і його можна вживати навіть дітям та алергікам. Яйця в Україні стали дуже дорогими, а яєчня із чергової страви перетворилася на делікатес.

Тому багато господинь перегортають кулінарні книги у пошуках більш економних рецептів, де можна обійтися без «золотих» яєць. Ось і ми пропонуємо вам рецепт домашнього майонезу без яєць, який виходить дешевшим і смачнішим за магазинний.
Склад:
- 150 мл молока,
- 300 мл олії,
- 0,5 ч. л. солі,
- 0,5 ч. л. цукру,
- 2 ст. л. лимонного соку або оцту,
- 2 ч. л. гірчиці.
Приготування
Інгредієнти краще збивати потужним блендером, а не міксером, щоб прискорити процес. Насамперед відправте в чашу молоко і збийте його. Поступово вводьте олію.
Щоб майонез вийшов густішим, можна збільшити кількість олії. Додайте в масу сіль, цукор, лимонний сік та гірчицю. Добре збийте до однорідності та повного розчинення сухих компонентів.
Такий майонез чудово підкреслює смак ситних овочевих салатів. Його також можна використовувати для запіканок і як соус до м’ясних або рибних страв. Смачного!
«Погляд часу» №44-03.11.2022