Готуємо правильно

Щоб при смаженні м’ясо вийшло соковитим. М’ясо, яке щойно дістали з холодильника, ніколи не смажте відразу. Дайте йому полежати якийсь час при кімнатній температурі, тоді воно «прогріється» і буде просмажуватися рівномірно. А щоб отримати гарну скоринку, промокніть м’ясо перед смаженням паперовим рушником.

Щоб при смаженні м'ясо вийшло соковитим

Щоб не пересушити в духовці курку чи нежирну свинину, кухарі замочують м’ясо у розсолі. На 1 л води додайте 1/4 скл. солі і за бажанням – 1/2 скл. цукру. Залийте м’ясо повністю і поставте в холодильник. Орієнтовний час – 1 год. на 1 кг ваги, але не більше 8 год. і не менше півгодини. Якщо йдеться про невеликі шматочки, час розраховуйте, виходячи з ваги одного шматка. Перед приготуванням видаліть залишки солі з м’яса.

Щоб пряність стала ароматнішою, її потрібно прогріти на сухій сковороді, а потім потовкти, і найкраще це робити в кам’яній ступці.

Перед тим, як готувати пюре, варену картоплю треба ретельно просушити. Її можна покласти на суху гарячу сковорідку та потримати там доти, доки не випарується рідина, але слідкуйте, щоб шматочки не почали засмажуватися. Так ви отримаєте дуже ніжне й смачне пюре.

Щоб млинці були смачнішими. У тісто для млинців завжди додавайте кілька столових ложок хорошої сметани. У такому разі млинці виходять набагато ніжнішими та смачнішими, а при загортанні начинки не ламаються.

«Погляд часу» №7-10.02.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *