Гречка з м’ясом в горщику

Пропоную вам приготувати смачне і ситне блюдо – гречану кашу з м’ясом в горщиках. Вона виходить набагато смачнішою, ніж та, що приготовлена ​​просто в каструлі.

Гречка в горщику

Склад:

  • Гречка – 6 ст. л.,
  • яловичина – 200 г,
  • цибулина,
  • морквина,
  • вода – 600 мл,
  • паприка – 1 ч. л.,
  • лавровий лист – 1 шт.,
  • сіль, перець.

Приготування

Промийте гречку. Наріжте м’ясо невеликими шматочками, посоліть і поперчіть. Відправте м’ясо на дно горщиків, а зверху викладіть гречку. Наріжте цибулю великими кубиками, викладіть її на гречку. Моркву наріжте тонкими півкільцями і додайте до цибулі.

Поставте духовку розігріватися до 200-230 °С.

Тим часом закип’ятіть воду, посоліть її за смаком, додайте паприку і мелений лавровий лист. Залийте інгредієнти в горщиках так, щоб вода покривала їх приблизно на 2 пальця. Накрийте кришкою і відправте в духовку мінімум на годину.

Перед подачею перемішайте. А ще спробуйте урізноманітнити страву грибами. Ви і самі знаєте, що гриби і гречана каша – це класичне поєднання продуктів.

Якщо жити не можете без засмажки, то цибулю і моркву можна злегка обсмажити в невеликій кількості олії перед тим, як додавати в горщик.

 «УЮТ» №51-17.12.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *