Гречка з м’ясом в горщику
Пропоную вам приготувати смачне і ситне блюдо – гречану кашу з м’ясом в горщиках. Вона виходить набагато смачнішою, ніж та, що приготовлена просто в каструлі.

Склад:
- Гречка – 6 ст. л.,
- яловичина – 200 г,
- цибулина,
- морквина,
- вода – 600 мл,
- паприка – 1 ч. л.,
- лавровий лист – 1 шт.,
- сіль, перець.
Приготування
Промийте гречку. Наріжте м’ясо невеликими шматочками, посоліть і поперчіть. Відправте м’ясо на дно горщиків, а зверху викладіть гречку. Наріжте цибулю великими кубиками, викладіть її на гречку. Моркву наріжте тонкими півкільцями і додайте до цибулі.
Поставте духовку розігріватися до 200-230 °С.
Тим часом закип’ятіть воду, посоліть її за смаком, додайте паприку і мелений лавровий лист. Залийте інгредієнти в горщиках так, щоб вода покривала їх приблизно на 2 пальця. Накрийте кришкою і відправте в духовку мінімум на годину.
Перед подачею перемішайте. А ще спробуйте урізноманітнити страву грибами. Ви і самі знаєте, що гриби і гречана каша – це класичне поєднання продуктів.
Якщо жити не можете без засмажки, то цибулю і моркву можна злегка обсмажити в невеликій кількості олії перед тим, як додавати в горщик.
«УЮТ» №51-17.12.2020