Гречка з огірками
Ви здивуєтеся, але гречана каша дуже добре поєднується з зеленню і майже всіма овочами. Не просто на одному столі, а в одній тарілці. Це одна з причин, чому її можна і потрібно включати у різні салати, особливо, якщо в них є огірки. Соковиті плоди підходять найкраще, адже сама по собі гречка трохи сухувата.

Ви також можете використовувати зелені кабачки (особливо мариновані), спаржу, молодий горошок і зелений перець.
Склад:
- Гречка – 200 г,
- вода – 400 мл,
- цибулина,
- огірок,
- мед – 1 ч. л.,
- олія – 2 ст. л.,
- лимонний сік – 1 ч. л.,
- сіль,
- перець.
Приготування:
Відваріть гречку до готовності і дайте їй трохи охолонути.
Поки вариться гречка, дрібно наріжте цибулю і обсмажте її в 1 ст. л. олії.
Огірок очистіть від шкірки і наріжте соломкою. Змішайте його з гречкою і смаженою цибулею.
Приготуйте заправку: збийте 1 ст. л. олії з лимонним соком, медом, сіллю і перцем. Заправте салат і перемішайте.
Подавайте страву з зеленню і сметаною.
Читайте також: Цариця круп
«Уют» №22-28.05.2020