Гречка з огірками

Ви здивуєтеся, але гречана каша дуже добре поєднується з зеленню і майже всіма овочами. Не просто на одному столі, а в одній тарілці. Це одна з причин, чому її можна і потрібно включати у різні салати, особливо, якщо в них є огірки. Соковиті плоди підходять найкраще, адже сама по собі гречка трохи сухувата.

Гречка з огірками

Ви також можете використовувати зелені кабачки (особливо мариновані), спаржу, молодий горошок і зелений перець.

Склад:

  • Гречка – 200 г,
  • вода – 400 мл,
  • цибулина,
  • огірок,
  • мед – 1 ч. л.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • лимонний сік – 1 ч. л.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування:

Відваріть гречку до готовності і дайте їй трохи охолонути.

Поки вариться гречка, дрібно наріжте цибулю і обсмажте її в 1 ст. л. олії.

Огірок очистіть від шкірки і наріжте соломкою. Змішайте його з гречкою і смаженою цибулею.

Приготуйте заправку: збийте 1 ст. л. олії з лимонним соком, медом, сіллю і перцем. Заправте салат і перемішайте.

Подавайте страву з зеленню і сметаною.

Читайте також: Цариця круп

 «Уют» №22-28.05.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *