Грушеве варення з виноградом
Це варення відноситься до розряду делікатесних. Кількість цукру залежить від соковитості груш і винограду, тому регулюйте рецепт залежно від наявної сировини.

Інгредієнти:
- Груші – 2 кг,
- виноград – 300 г (сорт без кісточок),
- цукор – 2,4 кг,
- вода – 300 мл,
- лимон – 1 шт.
Приготування
Стиглі міцні груші помити й обсушити. Порізати шматочками. Виноград розібрати на ягідки, помити.
Із води та цукру зварити сироп.
У киплячий сироп покласти виноград. Додати груші, розмішати, та проварити 15 хв. на повільному вогні.
Додати увесь цукор, що залишився, і ще проварити до готовності – близько години, постійно помішуючи і на дуже повільному вогні.
За 10 хв. до кінця варіння додати сік одного лимона.
Гаряче варення розлити по банках і закатати.
Смачного!
«Уют» №33-12.08.2021