Грушеве варення з виноградом

Це варення відноситься до розряду делікатесних. Кількість цукру залежить від соковитості груш і винограду, тому регулюйте рецепт залежно від наявної сировини.

Грушеве варення з виноградом

Інгредієнти:

  • Груші – 2 кг,
  • виноград – 300 г (сорт без кісточок),
  • цукор – 2,4 кг,
  • вода – 300 мл,
  • лимон – 1 шт.

Приготування

Стиглі міцні груші помити й обсушити. Порізати шматочками. Виноград розібрати на ягідки, помити.

Із води та цукру зварити сироп.

У киплячий сироп покласти виноград. Додати груші, розмішати, та проварити 15 хв. на повільному вогні.

Додати увесь цукор, що залишився, і ще проварити до готовності – близько години, постійно помішуючи і на дуже повільному вогні.

За 10 хв. до кінця варіння додати сік одного лимона.

Гаряче варення розлити по банках і закатати.

Смачного!

«Уют» №33-12.08.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *