Грузинський суп харчо
Найбільш вдалі поєднання м’яса, овочів і спецій ви зможете зустріти саме тут. Якщо ви ще жодного разу не куштували грузинський суп харчо, не втрачайте час!
Склад:
- Свинина – 600 г,
- вода – 3 л,
- цибулина, морква – 2 шт.,
- часник – 3 зуб.,
- томатна паста – 3 ст. л.,
- аджика – 1 ч. л.,
- червоний перець мелений – 0,5 ч. л.,
- суміш перців – 0,5 ч. л.,
- часниковий порошок – 0,5 ч. л.,
- рис – 250 г,
- сіль,
- кріп,
- петрушка.
Приготування
Наріжте свинину кубиками й обсмажте на розігрітій з олією сковороді до рум’яності.
Налийте в каструлю воду і додайте м’ясо. Варіть на великому вогні, поки вода не закипить.
Потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте не менше години.
Наріжте моркву півкільцями, а кружечки цибулі – на четвертинки, подрібніть зелень і часник.
Обсмажуйте спершу цибулю до золотистого кольору. Потім додайте моркву, через 3 хв. – часник, а ще через хвилину – зелень. Через хвилину додайте 5 ст. л. бульйону і томатну пасту до овочів, перемішайте. Додайте аджику, спеції і сіль, знову добре перемішайте.
Тушкуйте заправку 20 хв. на маленькому вогні під кришкою.
Промийте рис і всипте його в бульйон, варіть 10 хв.
Після цього додайте заправку і варіть ще 10 хв.
У кінці додайте ще трохи зелені. Суп готовий.
« УЮТ» №29-16.07.2020
Читайте також: Класичний суп-харчо
Сповіщення: Турецький томатний суп | Газета "Уют"