Грузинський суп «Шешамаді»
Рецепт відмінно підійде для тих, хто вважає за краще готувати перші страви без м’яса. Завдяки квасолі суп виходить наваристим і ситним. Спеції, властиві грузинській кухні, роблять першу страву такою ароматною, що складно дочекатися кінця приготування!

Склад:
- Консервована квасоля (можна використовувати і суху, попередньо замочивши її) – 800 г,
- цибуля – 200 г,
- картопля – 350 г,
- часник – 4 зуб.,
- вершкове масло – 30 г,
- олія – 2 ст. л.,
- томатна паста – 2 ст. л.,
- кінза – 15 г,
- вода – 800 мл,
- чорний перець мелений – 0,5 ч. л.,
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.,
- сіль – 2 ч. л.,
- пластівці пекучого перця – 1 ч. л.
Приготування
У великій каструлі розігрійте олію й обсмажте нарізану цибулю зі шматочком вершкового масла до золотистого кольору на слабкому вогні.
Тим часом наріжте картоплю невеликими кубиками і додайте її у каструлю з водою. Доведіть рідину до кипіння, а потім варіть ще 15 хв. на слабкому вогні під кришкою.
Додайте в каструлю червону консервовану квасолю, томатну пасту, пластівці перцю чилі, хмелі-сунелі, чорний перець і сіль. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть ще 10 хв. на слабкому вогні.
Подрібніть часник і свіжу кінзу. Додайте інгредієнти до супу, перемішайте і зніміть його з вогню.
«Уют» №34-19.08.2021