Грузинський суп «Шешамаді»

Рецепт відмінно підійде для тих, хто вважає за краще готувати перші страви без м’яса. Завдяки квасолі суп виходить наваристим і ситним. Спеції, властиві грузинській кухні, роблять першу страву такою ароматною, що складно дочекатися кінця приготування!

Грузинський суп «Шешамаді»

Склад:

  • Консервована квасоля (можна використовувати і суху, попередньо замочивши її) – 800 г,
  • цибуля – 200 г,
  • картопля – 350 г,
  • часник – 4 зуб.,
  • вершкове масло – 30 г,
  • олія – 2 ст. л.,
  • томатна паста – 2 ст. л.,
  • кінза – 15 г,
  • вода – 800 мл,
  • чорний перець мелений – 0,5 ч. л.,
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.,
  • сіль – 2 ч. л.,
  • пластівці пекучого перця – 1 ч. л.

Приготування

У великій каструлі розігрійте олію й обсмажте нарізану цибулю зі шматочком вершкового масла до золотистого кольору на слабкому вогні.

Тим часом наріжте картоплю невеликими кубиками і додайте її у каструлю з водою. Доведіть рідину до кипіння, а потім варіть ще 15 хв. на слабкому вогні під кришкою.

Додайте в каструлю червону консервовану квасолю, томатну пасту, пластівці перцю чилі, хмелі-сунелі, чорний перець і сіль. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть ще 10 хв. на слабкому вогні.

Подрібніть часник і свіжу кінзу. Додайте інгредієнти до супу, перемішайте і зніміть його з вогню.

  «Уют» №34-19.08.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *