І знову смакота з яблук

смакота з яблук
І знову смакота з яблук

Курячі стегенця, запечені з яблуками і цибулею

  • 3 курячих стегенця,
  • 2 цибулини,
  • 2 помідори,
  • 4 яблука (антонівка),
  • сіль,
  • орний мелений перець або спеції до курки,
  • вершкове масло.

Курячі стегенця, запечені з яблуками і цибулею

Курячі стегенця, запечені з яблуками і цибулеюПідготовлені стегенця розрізати навпіл, посолити, посипати перцем або спеціями та покласти на 2 год. у холодильник.

Цибулю порізати кільцями, облити окропом і відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Помідори подрібнити у блендері чи натерти на тертці, посолити і поперчити за смаком. У глибокій сковорідці з розігрітим вершковим маслом підрум’янити стегенця з усіх боків.

Яблука порізати на четвертинки та вирізати серединки з насінням. У вогнестійку форму влити 2/3 томатного пюре, 1/3 скл. води і викласти шар цибулі, на неї – шар курятини, решту томатного пюре і цибулі. Верхній шар – яблука. Накрити форму фольгою і запікати у духовці при 190 °С 30 хв. Потім фольгу зняти і запікати м’ясо до готовності при 200 °С.

Соус, що утворився у формі, і частину печених яблук збити на пюре, посолити. Полити цим соусом стегенця.

Відбивні з яблуками

  • 250 г помідорів,
  • 8 цибулин,
  • 6 яблук,
  • 3 ст. л. смальцю,
  • цукор,
  • 4 відбивні зі свинини,
  • перець,
  • сіль,
  • 1 ст. л. борошна,
  • 125 мл білого вина,
  • петрушка.
Відбивні з яблуками
Відбивні з яблуками

Помідори, цибулю, яблука нарізати скибочками. Підсмажити половину цибулі у 2 ложках смальцю і викласти у форму. Посипати яблука і помідори цукром та сіллю, викласти половину у форму поверх цибулі. Відбивні посолити, поперчити, посипати борошном і обсмажити у ложці смальцю. Викласти у форму, зверху покласти цибулю, що залишилася, помідори, яблука. Влити вино. Запікати 30 хв. при температурі 180 °С. Посипати петрушкою.

Короп з яблуками

  • 1 великий короп,
  • 3 квашені яблука,
  • 50 г олії,
  • спеції для риби,
  • сіль.
Короп з яблуками
Короп з яблуками

Яблука очистити, нарізати четвертинками. Рибу почистити. На боках гострим ножем зробити похилі надрізи. Рибу посолити, надрізи заповнити яблуками, змастити всю рибу олією та посипати спеціями. Викласти черевцем на змащену форму. Пекти при температурі 180 °С не довше як 20-40 хв. (залежить від величини риби).

Печінка з яблуками

  • 1 кг курячої печінки,
  • 3 великі яблука,
  • олія,
  • сіль,
  • перець,
  • борошно,
  • 100 г масла,
  • цукор.
Печінка з яблуками
Печінка з яблуками

Печінку промити, очистити, запанірувати у борошні та підсмажити. Потім трішки посолити. Яблука очистити, порізати на великі кубики і карамелізувати. Для цього на сухій сковорідці розтопити цукор до світло-коричневого кольору, додати масло, а коли воно розтопиться і змішається з цукром, додати яблука. Смажити їх, помішуючи, 5-7 хв. Перекласти яблука до печінки, перемішати. Подавати страву гарячою, поливши зверху соусом, що утворився на сковорідці.

Пляцок із яблучним кремом

Тісто:

  • 120 г масла,
  • 100 мл молока,
  • 100 г цукру,
  • 1 яйце,
  • 1 ч. л. розпушувача,
  • 3 скл. борошна.

Яблучний крем:

  • 700 г яблук,
  • 100 г цукру,
  • 100 г масла.

Вершковий крем:

  • 500 мл вершків чи сметани,
  • 100 г цукру.
Пляцок із яблучним кремом
Пляцок із яблучним кремом

Яйце розтерти з цукром. Розпушувач розчинити у молоці. Усе змішати, додати м’яке масло, борошно і замісити м’яке тісто. Покласти його на 2 год. у холодильник.

Для приготування яблучного крему яблука очистити, нарізати дрібними кубиками, посипати цукром і залишити на 0,5 год. Коли яблука пустять сік, покласти на маленький вогонь і тушкувати 10-15 хв. під кришкою, увесь час помішуючи. Потім додати масло і ще тушкувати стільки ж часу.

Для вершкового крему збити вершки чи сметану з цукром на густу масу. Тісто вийняти з холодильника і розділити на 6 частин. Кожну на посипаній борошном стільниці розкатувати на розмір дека дуже тонко. Випікати коржі при 180 °С до кремового кольору. Коли вони повністю охолонуть, перемащувати почергово яблучним і вершковим кремом. Верх пляцка змастити вершковим кремом і посипати натертим шоколадом або какао через ситечко.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.